­ Grand Prix-merrie Haute Couture van Dinja van Liere verkocht naar Amerika - KNHS

Grand Prix-merrie Haute Couture van Dinja van Liere verkocht naar Amerika

Geplaatst op 02 december 2021 in Dressuur & Para

Een aderlating voor de Nederlandse dressuursport: de verkoop van de merrie Haute Couture. Haar fokkers en eigenaren Joop van Uytert en Albert Drost hebben de negenjarige dochter van Connaisseur verkocht naar Amerika. Samen met Dinja van Liere vormde Haute Couture een prachtige combinatie. Ze waren afgelopen zomer de beste Nederlandse combinatie op het EK Dressuur in Hagen en reisden als reserve-combinatie mee naar de Olympische Spelen in Tokio.

Met een 15e plaats in de Grand Prix (74,208%), een 9e plaats in de Spécial (75,699%) en een 10e plaats in de kür (79,668%) waren Dinja van Liere de beste Nederlandse combinatie op het EK in Hagen. Dat was na een bliksemcarrière in de Grand Prix waarin ze in januari van dit jaar debuteerden.
Na CHIO Rotterdam werd duidelijk dat Dinja niet met de hengst Hermès naar de Olympische Spelen kon. Ze reisde met Haute Couture als reserve mee naar Tokio. “In Tokio hebben we een soort trainingskamp gehad met Alex van Silfhout en mijn trainster Riecky Young. We hebben daar veertien dagen lang hard getraind. In Tokio heb ik met Haute Couture echt stappen vooruit gemaakt en dat zie je hier op het EK terug”, vertelde Dinja in Hagen.

Verkoop was al langer aan de orde door de ongekende successen van Dinja en Haute Couture. De Amerikaanse amazone Katherine Bateson-Chandler neemt de teugels over en gaat de merrie rijden met het oog op het Wereldkampioenschap in Denemarken van volgend jaar. Haute Couture was gefokt door en in eigendom van Albert Drost en Joop van Uytert.
Er is ook nog goed nieuws, Hermès, het andere toppaard van Dinja waarmee ze 18e staat op de huidige wereldranglijst, blijft voor haar behouden tot en met de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Eigenaar Joop van Uytert heeft een investeerder gevonden die mede-eigenaar is geworden van de zoon van Easy Game.

Foto's: Haute Couture, Dinja van Liere en Albert Drost tijdens het EK in Hagen (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  • NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
    NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
  • NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders
    NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders