­ Harrie Smolders in grootse vorm in Florida - KNHS

Harrie Smolders in grootse vorm in Florida

Geplaatst op 27 maart 2021 in Springen

Terwijl de paardensport in Europa stil ligt is Harrie Smolders de afgelopen weken actief in Florida. In de elfde week van het twaalf weken durende Winter Equestrian Festival in Wellington is Harrie in grootse vorm. Zaterdag werd hij derde in de $500.000 Rolex Grand Prix met Bingo du Parc. Woensdag reed de huidige nummer 20 van de wereld zijn schimmel Une de l‘Othain naar winst in het 1.45m. Tussendoor pakte Harrie op vrijdag in Ocola de overwinning in de Smartpak Grand Prix.

Derde met Bingo du Parc in $500.000 Grand Prix en winnaar in Ocala

De winst in Ocala met Monaco (v.Cassini II) is een opmaat naar de 1 miljoen dollar Grand Prix die zondagmiddag op het HITS-concours wordt verreden. Ocala ligt op anderhalf uur rijden noordelijk van Wellington, waar de wereldtop de afgelopen twee maanden wekelijks de strijd met elkaar aangaat.

Harrie Smolders reisde aanvankelijk heen en weer tussen Europa en Amerika, maar de laatste weken concentreert de voormalige nummer 1 van de wereld zich op de paarden die in Wellington staan. Dat leverde in de voorlaatste week van het WEF veel successen op. De internationale springwedstrijden vonden deze week plaats op het imposante Derby-terrein met grasbodem.
Daarop voelde de tienjarige vosruin Bingo de Parc (v.Mylord Carthago) van Harrie zich prima thuis. Met veel gemak sprong het talent foutloos in de Rolex Grote Prijs waarin 8 combinaties zich plaatsten voor de barrage. Daarin namen ze de leiding. Daniel Bluman en de KWPN-merrie Gemma W (v.Luidam) verbeterden direct daarna het resultaat en werden tweede. Want het was wederom Daniel Deusser die met Scuderia 1918 Tobago Z (v.Tangelo van de Zuuthoeve) die de beste was. Een mooie derde plaats was er voor Smolders en zijn nieuwe crack.

Op donderdag boekte Smolders met Bingo du Parc al een mooi resultaat in de WEF Challenge, de kwalificatie voor de Grote Prijs, met de vierde plaats. Woensdag begon het concours voor Harrie met een eerste plaats in het 1.45m openingsrubriek met Une de l’Othain (v.Conterno Grande) al goed. Een lucratieve week voor Harrie Smolders, die wellicht ook nog casht in de Grand Prix van HITS (Horses in the Sun) in Ocala waar 1 miljoen dollar te verdelen is.

Foto: Harrie Smolders en Une de l'Othain

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF