­ Harrie Smolders met Monaco vijfde in Grote Prijs GCT Samorin - KNHS

Harrie Smolders met Monaco vijfde in Grote Prijs GCT Samorin

Geplaatst op 23 oktober 2021 in Springen

In de laatste Global Champions Tour Grand Prix van het seizoen is Harrie Smolders met Monaco vijfde geworden. Smolders had zich eerder in het seizoen al geplaatst voor de Super Finale in Praag. Daarvoor plaatste Henrik von Eckermann zich als winnaar in Samorin ook. Slechts vijf combinaties drongen door tot de barrage in Samorin. Maikel van der Vleuten reed Beauville Z naar de zevende plaats in de wedstrijd.

Alle grote namen waren naar de laatste GCT van het seizoen gekomen om zich te plaatsen voor de Super finale volgende maand in Praag. In de prachtige indoor van Samorin lukten het slechts vijf combinaties (van de 32) om zich te plaatsen voor de barrage. Daarin ging Marlon Modolo Zanotelli als eerste van start met de scherpe merrie Like a Diamond van het Schaeck, waarmee hij onlangs ook de Grote Prijs van Barcelona won. De foutloze barrage in 37.47 seconden leek goed voor een topklassering. Dat werd het ook nadat alleen laatste starter Henrik von Eckermann en King Edward het resultaat met 0.25 seconden wist te verbeteren.
Harrie Smolders moest als tweede in de barrage al snel capituleren na twee springfouten van Monaco. Dat was wel goed voor de vijfde plaats en 18.000 euro prijzengeld. Dankzij de vijfde plaats in Samorin eindigt Smolders op de zesde plaats in de eindstand van de Global Champions Tour 2021. Peder Fredicson won de competitie. Bart Bles eindigde na vijftien wedstrijden op de dertiende plaats.

Maikel van der Vleuten probeerde zich met Beauville Z te plaatsen voor de finale, maar dat strandde in de eerste omloop van de Grote Prijs. Met een springfout eindigde de bronzen combinatie van Tokio op de zevende plaats in Samorin.

Eerder op de dag won Frank Schuttert met Henrik von Eckermann en Evelina Tovek met hun team Scandinavian Vikings de Global Champions League. Jur Vrieling en Niels Bruynseels eindigden als team Prague Lions op de tweede plaats.
De totale Global Champions Leauge kwam op naam van Valkenswaard United, het team van onder andere Edwina Tops-Alexander en Peder Fredricson.

Klik hier voor de uitslag van de Grote Prijs

Klik hier voor de eindstand van de Global Champions Tour

Klik hier voor de eindstand van de Global Champions Leauge

Klik hier voor de uitslag van de Global Champions Leauge in Samorin

Foto: Harrie Smolders en Monaco (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF