­ Harrie Smolders winnaar Grote Prijs GCT Hamburg - KNHS

Harrie Smolders winnaar Grote Prijs GCT Hamburg

Geplaatst op 28 augustus 2021 in Springen

Springruiter Harrie Smolders (Lage Mierde) was vanmiddag de enige foutloze in de vijfsterren Global Champions Tour Grand Prix van Hamburg. Met zijn schimmel Une de l’Othain verzekerde Smolders zich daarmee van deelname aan de finale van de Tour en vulde hij zijn bankrekening met de hoofdprijs van 99.000 euro. Smolders vliegt terug naar Brussel waar hij morgen weer start in de Grote Prijs van de Stephex Masters. Woensdag begint hij met zijn andere toppaard Bingo du Parc aan het EK in Riesenbeck.

Het was een pittige Grote Prijs van de Global Champions Tour waar de toegestane tijd voor de deelnemers de spelbreker bleek. “De tijd was perfect”, grapte Smoders na afloop van de wedstrijd voor de camera van Global Champions TV. Met zijn dertienjarige Frans gefokte schimmel Une de l’Othain legde de ruiter van TeamNL als enige van de 29 deelnemers het parcours af zonder fouten.

Hamburg lijkt hét concours van Smolders. Met zijn voormalige toppaard Don VHP Z won hij er al eens de GCT Grand Prix. “Ik rijd graag in Hamburg, de resultaten zijn altijd goed. Mijn paarden houden ook van de ring hier.”
Toch was het niet echt de bedoeling dat Smolders in Hamburg aan de start zou verschijnen. “Ik was back-up voor mijn team van de Paris Panters in de Global Champions Leage. Toch wist ik me in de te plaatsen voor de Grote Prijs. Une de l’Othain is mijn enige paard hier. Nu weer terug naar Brussel waar ik morgen in de Grote Prijs rijd.”

Woensdag start Smolders met Bingo du Parc voor TeamNL op het EK springen voor senioren in Riesenbeck. Johnny Pals en Bart Bles haalden de finish in Hamburg met 6 strafpunten en eindigden op de 15e en 16e plaats.

Uitslag Grote Prijs Global Champions Tour Hamburg, 1.60m
1. Harrie Smolders (Lage Mierde), Une de l’Othain (v.Conterno Grande), 0 str pnt
2. Eve Jobs (USA), Venue d’Fees des Hazalles (v.Presient), 1 str pnt
3. Michael Duffy (Ier), Lappuccino 2 (v.Livello), 1 str pnt.

Klik hier voor de volledige uitslag

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF