­ Helaas geen ‘live’ publiek bij NK Dressuur - KNHS

Helaas geen ‘live’ publiek bij NK Dressuur

Geplaatst op 26 mei 2021 in Dressuur & Para

Over 9 dagen gaat het NK Dressuur van start. Van 4 tot en met 6 juni strijkt de Nederlandse dressuurtop neer op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Lange tijd is er naar gestreefd om publiek toe te staan tijdens het evenement in de vorm van een test-event. Helaas is vanuit overheidswege het testen voor toegang uitgesteld naar 9 juni. Dat maakt het onmogelijk om publiek in Ermelo te ontvangen. Het evenement wordt uiteraard wel live gestreamd.

Publiek moet plaatsnemen achter beeldscherm

Het NK Dressuur is voor de TeamNL ruiters een belangrijke wedstrijd richting Olympische en Paralympische Spelen. Voor de jeugdtop geldt dit evenement als belangrijke graadmeter voor het samenstellen van de selecties die straks afgevaardigd worden naar de diverse Europese kampioenschappen.

De arena in Ermelo zal helaas niet omringd worden door publiek, de organisatie van V2-Facility zal er wel voor zorgen dat de dressuurpiste een internationale uitstraling heeft. Chique tenten rond de piste en fraaie decoratie rond de ring zullen ervoor zorgen dat de combinaties zich optimaal kunnen voorbereiden op de andere belangrijke wedstrijden die komen.

De animo onder de deelnemers is erg hoog. Een kleine aanpassing in het programma was nodig om alle ruiters een kans te geven deel te nemen.

Alle rubrieken zijn online te volgen via Live-sport.tv. Dit is een betaalde live-stream. Premium-leden van Clipmyhorse.tv hebben de mogelijkheid om het NK Dressuur te volgen. Meer informatie over de livestream volgt volgende week voor aanvang van het evenement.

Het programma is te vinden op de website van het NK Dressuur 2021.

Foto: Regerend kampioen Edward Gal in het stadion van het NK Dressuur (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  • NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
    NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
  • NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders
    NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders