­ Hessel Hoekstra tweede in Grote Prijs Young Riders DYF Wierden - KNHS

Hessel Hoekstra tweede in Grote Prijs Young Riders DYF Wierden

Geplaatst op 28 mei 2021 in Springen

Op een dag dat liefst vier keer een Grote Prijs werd uitgedeeld en de zon de overvloedige stortregens van donderdag deed vergeten, tekende Hessel Hoekstra voor het beste Nederlandse resultaat in het kwartet hoofdnummers van het Dutch Youngster Festival in Wierden. Hoekstra eindigde als tweede in de Grote Prijs van de Young Riders.

De twintigjarige ruiter uit Lelystad bleef slechts 0,27 seconde verwijderd van de overwinning in de Klein Kromhof Grote Prijs voor young riders over 1,45 meter met barrage. De Lelystedeling was er echter zeer verguld mee. Voor de ruiter van Stal Wiefferink in Wierden telde vooral de imponerende manier waarop hij het basisparcours en de barrage aflegde met de achtjarige bruine hengst Icoon VDL (v.Bubalu VDL).

“Eerlijk gezegd had ik niet durven verwachten dat we al zo ver zouden komen”, aldus de nuchtere Lelystedeling. “Misschien had ik tussen de oxer en de steilsprong nog iets kunnen winnen, maar dat is als, als, als. Icoon is nog jong, ik ben gewoon hartstikke tevreden.”

Hessel Hoekstra, laatste starter van acht kandidaten in de barrage, noemde de zege van de Duitser Max Haunhorst verdiend en was vol lof over zijn paard. “Volgens mij is Icoon een heel talentvol paard met veel vermogen, dat ook scherp wil zijn. Het is een enorme meewerker in de ring, hij wil zelf nul springen. Hij heeft nog niet zoveel op dit niveau gelopen, maar het is denk ik wel een paard met toekomst. We moeten hem rustig de tijd geven.”

Zaterdag mag hij in de landenwedstrijd opnieuw bewijzen met Icoon een hechte combinatie te vormen. “Vandaag was het gevoel in elk geval top. Ik heb zin in morgen, ook al omdat we met Rowen van de Mheen, Mans en Mel Thijssen gewoon een sterk team hebben.”

Mel Thijssen eindigde vrijdag in de Grote Prijs als negende met haar negenjarige vosmerrie Holliewood (v.Nabab de Reve). Ze haalde de barrage net niet als gevolg van een lichte overschrijding van de toegestane tijd.

Ponyruiters
De ponyruiters leken de prestatie van Hessel Hoekstra te gaan overtreffen. Drie van hen kregen in de barrage van de strijd om de Groenoord Grote Prijs te maken met evenveel buitenlandse concurrenten. Estelle Slingerland leek met haar al zeventienjarige vosruin Highdream N (v.Highway N) op weg naar de zege, maar strandde in het zicht van de haven. Op de laatste hindernis viel een balk en daardoor moest ze het als veruit snelste stellen met de vierde plaats. Bondscoach Edwin Hoogenraat nam haar wel op in zijn team voor de landenwedstrijd van zondag.

Ze is dan de teamgenoot van onder anderen Logan Fiechter en Siebe Leemans, die dit keer derde en zesde werden. Fiechter reed met de tienjarige bruine ruin Minerva for Play (v.For Next Generation), Leemans zadelde de twaalfjarige schimmelruin Voodstock de l’Astree (v.Quinola du Park). De Belgische Laure Tijskens won met Navayo.

Bij de junioren was Wesley de Boer de enige Nederlander in de top tien van de Grote Prijs over 1,40 meter met barrage. De ruiter uit Nieuwleusen werd achtste met zijn achtjarige donkerbruine merrie Sisi (v.Baltic VDL).

De Ier Max Wachman ging met de overwinning aan de haal met zijn tienjarige bruine merrie Brooklyn de Hus. De Belg Anthony Philippaerts vierde zijn achttiende verjaardag met een fraaie tweede plaats met J’Adore van het Schaeck.

Bij de children was Jersey Kuijpers de enige Nederlandse kandidaat voor een topklassering in de Plegt-Vos Grote Prijs over 1,30 met barrage. Ze eindigde als twaalfde met haar veertienjarige vosmerrie JK Horsetrucks Hopefull (v.Mr. Blue). De Belg Seppe Wouters mocht zich met Porthos Maestro Wh Z als winnaar laten huldigen.

Klik hier voor de uitslagen van het Dutch Youngster Festival

Persbericht DYF, bew. door KNHS

Foto: Hessel Hoekstra met de ijzersterke Icoon VDL. (Ashley Claus/Claus Close Up).

 

 

Ander Nieuws

  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3