­ Het nieuwe officialopleidingen seizoen 2021/2022 gaat van start - KNHS

Het nieuwe officialopleidingen seizoen 2021/2022 gaat van start

Geplaatst op 14 juli 2021

Wedstrijden rijden kunnen we alleen met hulp van vrijwilligers en officials. Heb je hart voor de paardensport en wil je bijdragen aan het verantwoord uitvoeren van de sport? Zijn paarden jouw passie en vind je het belangrijk dat binnen de sport paardenwelzijn gewaarborgd wordt? Dan is een officialfunctie misschien wel iets voor jou! Of ben je official en Vind jij het leuk om door te stromen naar een hogere kwalificatie of ben je wellicht geïnteresseerd in een andere officialfunctie? Check dan hier voor welke officialopleidingen je je komend cursusseizoen kunt inschrijven.

Je kunt je inschrijven voor onderstaande opleidingen. 

 

Opleiding

Locaties

Start opleiding

Mee informatie

Jury Springen t/m 135

Uden, Exloo, Weesp en Oudgastel

Oktober 2021

Klik hier

Parcoursbouwer Springen

Ermelo

November 2021

Klik hier

Parcoursbouwer 140

Ermelo

n.t.b.

Klik hier

Jury Brons 

o.a. Zeeland, Barneveld

Najaar 2021

Klik hier

F13-F15

o.a. Tilburg, Zwolle

Najaar 2021

Klik hier

Jury M

Lisse en Someren

April 2022

Klik hier

Jury ZZ licht

Locaties volgen

April 2022

Klik hier

FEI Paspoortdierenarts

Ermelo

Oktober 2021

Klik hier

Juryopleiding Voltige L

Barneveld

n.t.b.

Klik hier

Jurylid Endurance

Ermelo

n.t.b.

Klik hier

TA Mennen

Ermelo

Voorjaar 2022

Klik hier

Afdelingsdressuur

ntb

Voorjaar 2022

Klik hier

Vanwege de coronamaatregelen zijn diverse officialopleidingen die gepland stonden voor afgelopen seizoen doorgeschoven naar een later moment. In het najaar gaan er juryopleidingen L / Zilver, M,  ZZ licht en mennen dressuur op verschillende locaties van start. Inschrijven voor deze opleidingen in het najaar is niet meer mogelijk.

Andere officialfunctie
Ben je geïnteresseerd in een officialfunctie, maar staat de opleiding niet voor dit cursusseizoen gepland? Maak dan je interesse kenbaar door een email te sturen naar officialopleidingen@knhs.nl. Zodra de opleiding wordt uitgeschreven word je geïnformeerd.   

Selectieprocedures
Een officialopleiding wordt uitgeschreven zodra er vanuit de sport behoefte is aan uitbreiding van deze officialgroep. Voor deelname aan een opleiding moet je voldoen aan bepaalde toelatingscriteria. Deze voorwaarden worden bij uitschrijving van de opleiding gepubliceerd.

Voordat kandidaten worden toegelaten tot een officialopleiding doorlopen deze in veel gevallen een selectieprocedure. Hoe uitgebreid deze procedure is, is afhankelijk van de opleiding.  Het doel van dit selectietraject is om kandidaten te selecteren waarvan de kans groot is dat zij zich kunnen ontwikkelen tot een goede official en daarnaast door kunnen stromen naar het hoogste niveau.

Voor veel juryopleidingen is de interesse groot en dat is heel mooi. Helaas kan niet iedereen worden toegelaten en dat betekent dat er mogelijk ook mensen teleurgesteld moeten worden.

  

Een assessment of technische test (zie foto) kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Inhoud opleiding
Een officialopleiding kan bestaan uit  theorie en / of praktijklessen, examens, een stagetraject en soms een portfolio-opdracht. Hoe uitgebreid de opleiding is, is afhankelijk van de officialfunctie. Meer informatie over de inhoud van een opleiding kun je terugvinden op de website. Heb je na het lezen van de informatie  nog aanvullende vragen, neem dan gerust contact op met de afdeling Officialopleidingen via officialopleidingen@knhs.nl

Stagebegeleiding
Onderdeel van een opleiding tot official is het doorlopen van een stagetraject. Als official kunt u benaderd wordt door een aspirant official in opleiding met de vraag of hij of zij stage kan lopen bij u. Als KNHS waarderen wij het zeer wanneer u als ervaren official bereid bent om te investeren in de begeleiding van een toekomstig collega official door hen middels een stage mee te laten kijken in de praktijk. Dit draagt bij aan de kwaliteit van onze sport. Wordt u liever niet benaderd voor stages? Dan kunt u dit vanaf nu zelf aangeven in Mijn KNHS. U gaat hiervoor naar ‘Mijn Gegevens > Instellingen adresboek officials en Instructeurs’ en zet het vinkje Stagebegeleider uit.

Vrijwilligersvergoeding
Wanneer je als vrijwilliger of official werkzaamheden verricht voor de KNHS of voor een KNHS-vereniging, dan is de vrijwilligersregeling van toepassing. Deze regeling sluit aan op de voorwaarden die de Belastingdienst stelt. Afhankelijk van de functie die je uitoefent kan er gekozen worden voor deze vrijwilligersregelingen.

 

Categorie: knhs academy, officialopleidingen, official

Ander Nieuws

  • Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
    Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
  • Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur
    Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur
  • Inschrijving KNHS Indoorkampioenschappen open vanaf 14 januari
    Inschrijving KNHS Indoorkampioenschappen open vanaf 14 januari