­ Hippiade 2021 in afgeslankte vorm - KNHS

Hippiade 2021 in afgeslankte vorm

Geplaatst op 23 april 2021

ERMELO (KNHS) – Dit jaar staat de Hippiade gepland van 17 t/m 21 augustus op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Het is nog niet zeker of er deze zomer evenementen mogen worden georganiseerd vanwege het coronavirus. De KNHS wil alles in het werk te stellen om de Hippiade, waar zoveel breedtesportruiters jaarlijks naar uit kijken, dit jaar door te kunnen laten gaan. Om deze kans zo groot mogelijk te maken hebben we in afstemming met de KNHS-regiovoorzitters besloten om éénmalig een aantal wijzigingen door te voeren voor de disciplines dressuur en springen in de komende editie van het breedtesportkampioenschap. De kern van deze wijzigingen is dat de Hippiade deze zomer kleinschaliger zal zijn dan dat je gewend bent.

Minder starts
Om het aantal mensen dat gelijktijdig op het terrein aanwezig is, zo klein mogelijk te houden, worden alle kampioenschapsrubrieken dressuur- en springen over één proef verreden. Het aantal starts per rubriek is terug gebracht tot maximaal 36. Dit is ook vertaald in de verdeelsleutel.

Geen verenigingskampioenschappen en Afdelingsdressuur in 2021
Met pijn in ons hart hebben we besloten dat er in 2021 geen verenigingskampioenschap en afdelingsdressuur plaats vindt. Deze kampioenschappen zijn altijd een prachtig onderdeel van de Hippiade vanwege het teamgevoel de sfeer en alle fans die hun vereniging komen aanmoedigen. We hopen deze onderdelen volgend jaar weer aan het programma toe te voegen.

Selectie en afvaardiging
De KNHS-regio’s bepalen het selectietraject naar de Hippiade. Dit jaar zal dit anders zijn dan dat je gewend bent. Naar verwachting kunnen er vanaf 11 mei weer meetmomenten verreden worden. Deze zullen door de KNHS-regio’s gebruikt worden als onderdeel van het selectietraject. Vrijwel alle Regiokampioenschappen staan gepland in juli. We hopen dat dan wedstrijden weer zijn toegestaan. De KNHS-regio’s bepalen de wijze waarop er tot een afvaardiging voor de Hippiade gekomen wordt ook wanneer dit niet via een Regiokampioenschap kan. Hier komt te zijner tijd meer informatie over.

Programma
De Hippiade vindt plaats in week 33 van 17 t/m 21 augustus. Op dinsdag 17 augustus staat het Mennen op het programma. Op donderdag 19 en vrijdag 20 augustus Dressuur en Springen. Voltige vindt vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus plaats en op zaterdag zijn ook de pony’s aan de beurt. Zondag 22 augustus houden we aan als reserve dag, mocht het, vanwege overheidsmaatregelen, nodig zijn om meer spreiding in het programma aan te brengen.

Wij, de KNHS-regio’s en KNHS-werkorganisatie,  gaan onze uiterste best doen om van de Hippiade 2021, zei het in aangepaste vorm, een fantastisch kampioenschap te maken en een feestje voor de geselecteerden om aan deel te nemen.

Uiteraard is alles onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de overheidsmaatregelen.

Klik hier voor het aangepaste reglement en de verdeelsleutel van de Hippiade editie 2021.

 

 

Categorie: hippiade, Hippiade 2021

Ander Nieuws

  • Witte van Moort wordt hoofdsponsor Hippiade 2022
    Witte van Moort wordt hoofdsponsor Hippiade 2022
  • Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
    Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
  • 29 december KNHS College Tour Lesgeven aan kinderen met uitreiking HIP Award *Geannuleerd*
    29 december KNHS College Tour Lesgeven aan kinderen met uitreiking HIP Award *Geannuleerd*