­ Hoog niveau bij KNHS-Hartog Trophy in Luttenberg - KNHS

Hoog niveau bij KNHS-Hartog Trophy in Luttenberg

Geplaatst op 14 november 2021 in Springen

Zo’n 70 jeugdcombinaties kwamen vandaag in Luttenberg aan de start van alweer de voorlaatste selectiewedstrijd van de KNHS-Hartog Trophy rijstijlcompetitie. Met nog één wedstrijd en de finale te gaan, nadert deze leerzame competitie alweer het einde. Wesley de Boer won bij de Young Riders en bij de Junioren was de overwinning voor Thijmen Vos. Sanne Vermeulen greep de winst in de rubriek Children en Loïs Wilschut was de beste bij de ponyruiters.

De combinaties werden in de ring beoordeeld en van adviezen voorzien door de ervaren instructeur Arjen Vos. Op het voorterrein nam Teun van den Broek de begeleiding van de ruiters voor zijn rekening. “Ik was blij verrast met het niveau over de hele linie”, vat Vos de dag samen.

Niveau boven verwachting
“Ik vond het een ongelooflijk mooie dag en het was het leuk om te doen. Het niveau van de ruiters vond ik ver boven verwachting”, vertelt Arjen Vos enthousiast. “Parcoursbouwer Brinkman had een selectief parcours gebouwd, met alles erin wat erin moet staan en waarin de paarden en pony’s goed konden galopperen.”
Vos was vol lof over de wijze van rijden van de jeugd: “Ik kan wel enthousiast worden als ik zie hoe die jongelui - in met name de iets hogere klasses – rondrijden. Die denken erover na, ze zitten netjes op het paard en ze rijden gewoon goed. Ik kwam dan ook eigenlijk een beetje hoog uit met de punten. Want als je achten geeft en er komen nog betere ruiters dan moet je nog hoger”, lacht Vos. “Maar als ze goed rijden kunnen ze punten krijgen.”
Arjen Vos was ook onder de indruk van de kwaliteit van de paarden. “In de Children-rubriek is dat bijvoorbeeld fantastisch. Die kinderen hebben paarden waar ze mooi van kunnen leren paardrijden. Daar zitten echt goede bij!”

Loïs Wilschut – Kyrian van Orchids

Sanne Vermeulen – Icarus LH

Wesley de Boer en Thijmen Vos

Uitslag Luttenberg:
Pony’s
1. Loïs Wilschut – Kyrian van Orchids
2. Hannah Hoeksma - Ringersheim’s Adine
3. Renske van Middendorp – Burito’s Funky
Children
1. Sanne Vermeulen – Icarus LH
2. Jesse Berkers - Happhira H
3. Nina Houtzager – Fonia Again
Junioren
1. Thijmen Vos - Faylista
2. Lily van der Knaap – C’est La Donna-y
3. Wesley de Boer – H-Kindness
Young Riders
1. Wesley de Boer - Kaphira
2. Hilde Veenstra – Beverly
3. Jorinde Dolfijn – Jacoba Stud Imosa

Agenda resterende competitie
4 december – Tolbert
18 december – Utrecht (finale)

Meer informatie over deelname aan de KNHS-Hartog Trophy is te vinden op de website van de KNHS.

Klik hier voor meer informatie over sponsor Hartog.

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF