­ Instructeurs opgelet: 31 december einde HI licentieperiode - KNHS

Instructeurs opgelet: 31 december einde HI licentieperiode

Geplaatst op 09 december 2021

Ben je instructeur en heb je een HI licentie? Let dan even op. De registerperiode van de huidige HI licentie voor instructeurs loopt af op 31 december 2021. Dit betekent dat de HI licentie van instructeurs die voldoende licentiepunten hebben behaald automatisch wordt verlengd met een periode van twee jaar. Met een licentie op zak tonen instructeurs aan dat zij zich regelmatig laten bijscholen en zo op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de sport. Niet alleen heel nuttig dus, maar ook super leuk en leerzaam!

Waarom is er de Hippische Instructeurs Licentie?
Een diploma kun je zien als een startkwalificatie: er is een basis gelegd om les te geven. Vervolgens moet je daadwerkelijk gaan lesgeven, jezelf bijscholen en dus blijven ontwikkelen. Met een licentie wordt de kwaliteit van de opgeleide instructeurs bewaakt en daarmee de kwaliteit van het sportaanbod. 

Wat heb ik aan een licentie?
De licentie is een soort ‘keurmerk’ waarmee je aan kunt tonen dat je niet alleen over een diploma beschikt, maar ook ervaring hebt en bijscholingen volgt. Met andere woorden: klanten weten dat ze aan jou een goede instructeur hebben. Iedere instructeur met een licentie wordt automatisch vermeld in Mijn KNHS en is dus goed vindbaar voor potentiële klanten. Instructeurs zonder licentie hebben gewoon een geldig diploma, maar worden niet in Mijn KNHS vermeld.

Waar kan ik zien hoeveel licentiepunten ik heb behaald?
De registerperiode van de huidige HI licentie voor instructeurs loopt af op 31 december 2021.
Als je inlogt in Mijn KNHS kun je zelf je behaalde punten zien: MIJN KNHS > OPLEIDINGEN EN EVENMENTEN > MIJN LICENTIES.

Heb je voldoende licentiepunten behaald voor deze periode? Dan wordt je licentie automatisch verlengd voor een periode van twee jaar.

Heb je nog niet voldoende punten behaald?
Wanneer je nog niet voldoende punten hebt gehaald in deze licentieperiode, dan zal je instructeurslicentie komen te vervallen. Heb jij nog niet voldoende punten dan zijn er nog volop mogelijkheden om de benodigde punten alsnog te behalen voor de periode afloopt op 31 december 2021. Bijvoorbeeld via de KNHS College Tours en/of online Masterclasses. Je kunt ook bijscholingen volgen georganiseerd door derden. Het overzicht van alle bijscholingen vind je op Mijn KNHS in het menu "opleidingen en evenementen'.

Er zijn twee mogelijkheden om je punten te behalen:

 1. Je volgt twee bijscholingen georganiseerd door de KNHS.
 2. Je volgt één bijscholing georganiseerd door de KNHS en twee bijscholingen die door de KNHS geaccrediteerd zijn, deze staan ook vermeld op de opleidingen- en evenementenkalender.

Als KNHS-Instructeur met een licentie kun je op Horseriding.Academy alle masterclasses en KNHS College Tours online bekijken. KNHS-instructeurs met een licentie behalen 50 licentiepunten voor het volgen van een KNHS College Tour of Masterclass. Profiteer op dit moment van een mooie korting via de Horseriding.Academy Combideals.

Stuur een mailtje naar academy@knhs.nl o.v.v. licentiepunten als je een College Tour of Masterclass hebt afgenomen en bekeken.

Het volgen van een bijscholing georganiseerd door derden levert 35 punten op.

Licentie voor Hippische Officials
Het Licentiereglement Hippische Officials loopt van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2022. Dit is een gewijzigde looptijd i.v.m. de afgelopen Corona periode waarin wedstrijden beperkt mogelijk waren.

Meer weten?
Heb je nog vragen over je licentie of over je licentiepunten? Kijk op www.knhs.nl/instructeurs/licentie-en-bijscholing/ of neem contact op met de KNHS-Academy per e-mail via academy@knhs.nl, we helpen je graag verder.

Categorie: knhs academy, licentiepunten, HI-licentie, instructeur

Ander Nieuws

 • Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!
  Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!
 • KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
  KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
 • 18 september KNHS Instructeurscongres 2022
  18 september KNHS Instructeurscongres 2022