­ Jeugd ruiteropleiding Bixie&Friends steeds populairder - KNHS

Jeugd ruiteropleiding Bixie&Friends steeds populairder

Geplaatst op 03 november 2021

Inmiddels zijn meer dan 70 sportaanbieders, maneges en verenigingen gestart met de ruiteropleiding Bixie&Friends. Hierbij gaan kinderen al vanaf de kennismaking in de stal aan de slag met het Bixie&Friends ruiterpaspoort, waarbij ze ondersteund worden met het kennismakingsboekje “Mijn eerste paardrijles met Bixie&Friends”. Deze krijgt de ruiter allebei, samen met het eerste Bixie&Friends magazine als ruiterpakket thuisgestuurd bij aanmelding als KNHS-lid. Dit is eenvoudig en kan op verschillende manieren, o.a. via de QR code, via Manegeplan en via Mijn KNHS.

Bixie&Friends ruiterpaspoort, nu met Bixie en F-(riends) proefjes
KNHS-accountmanager Christel de Boer: ‘Aangezien het Bixie&Friends ruiterpaspoort nieuw is en we er meteen mee aan de slag zijn gegaan in pilot vorm, hadden we een relatief lange ontwikkeltijd. We hebben veel input ontvangen van de sportaanbieders over hoe het ruiterpaspoort het beste zou passen op het bedrijf en/ of in de lessen en met het rijden van de proefjes. Bij de proefjes hebben we een combinatie gemaakt van de bestaande Bixie-proeven van de KNHS en de bestaande F-proeven van de FNRS, die we nu ook wel de Friends-proeven noemen. Voor de Bixie proeven krijg je losse punten en voor de F(riends) proeven krijg je promotiepunten die later weer meetellen in het ruiterpaspoort Brons. Nu kunnen zowel maneges als verenigingen het Bixie&Friends ruiterpaspoort gebruiken voor registratie van punten.’

Snel en eenvoudig aanmelden
Ouders kunnen hun kinderen inschrijven als nieuw KNHS-lid. De deelnemende maneges en verenigingen ontvangen hiervoor van de KNHS een handige standaard met een eigen QR-code. Deze code hoeft alleen gescand te worden met een mobiele telefoon. Na het scannen kom je automatisch op de inschrijfpagina voor het Bixie&Friends ruiterpakket voor de betreffende manege. Nadat de betaling is gelukt, zijn de ruiters meteen KNHS-lid en kan de ruiteropleiding beginnen en ontvangen ze het Bixie&Friends ruiterpakket thuis.

Maneges die werken met Manegeplan kunnen hierin aangeven dat ze werken met Bixie&Friends, dan worden de ruiters t/m 12 jaar doorgegeven door Manegeplan als Bixie&Friends lid en ontvangen ze het ruiterpakket thuis. Er is ook een nieuwe functionaliteit voor sportaanbieders in het organisatieportaal van Mijn KNHS. Voor nieuwe jeugdleden t/m 12 jaar kan middels een vinkje het Bixie&Friends lidmaatschap afgesloten worden. Hiermee wordt eenvoudig het Bixie&Friends ruiterpakket naar het nieuwe KNHS-lid gestuurd. Hierdoor wordt het nu voor verenigingen ook eenvoudiger om de leden aan te melden voor Bixie&Friends.

Meld je aan als sportaanbieder en ontvang het Bixie&Friends promotiepakket
Wil je als manege of vereniging ook instappen en de unieke jeugd ruiteropleiding Bixie&Friends gaan aanbieden, meld je dan bij Patricia Bronkhorst, accountmanager jeugd,  p.bronkhorst@knhs.nl, ontvang het starterspakket Bixie&Friends en maak een afspraak voor meer informatie. We leggen nog de laatste hand aan de productie van het Bixie&Friends promotiepakket, zodat je lokaal jezelf kunt onderscheiden als FNRS-KNHS sportaanbieder en je een vrolijke Bixie&Friends beleving kunt maken op de accommodatie. 

 

Het vernieuwde Bixie&Friends ruiterpaspoort

Ander Nieuws

  • Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
    Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend