­ Kevin Jochems derde in viersterren Grote Prijs Rouen - KNHS

Kevin Jochems derde in viersterren Grote Prijs Rouen

Geplaatst op 28 november 2021 in Springen

Kevin Jochems verkeert nog steeds in goede vorm. In Rouen eindigde de springruiter op de derde plaats in Grote Prijs met de twaalfjarige ruin Emmerton. Jochems reed de viersterren wedstrijd in Frankrijk terwijl in Madrid een FEI Longines Wereldbekerwedstrijd werd verreden. Daar was Maikel van der Vleuten de enige Nederlander aan start. Jochems moest zijn leidende positie in de tussenstand in de Wereldbeker afstaan aan de Ier Denis Lynch.

In de Grote Prijs van Rouen met hindernissen op een hoogte van 1.55m kwamen acht combinaties terug voor de barrage. Alleen de Franse winnaar Valentin Besnard wist daarin foutloos te blijven. Kevin Jochems kreeg met Emmerton (v.Silvio I) een springfout in de barrage en reed daarin een tijd van 35.24 seconden. Dat was goed voor de derde plaats, de nodige punten voor de Longines ranking en 15.000 euro.

In Madrid werd de vierde FEI Longines Wereldbekerwedstrijd van het seizoen gereden. Maikel van der Vleuten was de enige Nederlander aan start. Met Elwikke kwam hij op plaats 28 met 9 strafpunten. De Fransman Julien Epaillard won de wedstrijd. Dankzij zijn derde plaats heeft Denis Lynch de leiding in de tussenstand overgenomen van Kevin Jochems, die nu tweede staat met 30 punten. Lynch heeft er 37.

Klik hier voor de uitslag van de Grote Prijs van Rouen

Klik hier voor de tussenstand van FEI Longines Wereldbeker

Foto: Kevin Jochems met Emmerton in Barcelona (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
    Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten