­ KNHS beëindigt na 16 jaar de samenwerking met bondscoach Rob Ehrens - KNHS

KNHS beëindigt na 16 jaar de samenwerking met bondscoach Rob Ehrens

Geplaatst op 15 november 2021 in Springen

De KNHS beëindigt aan het einde van dit jaar de samenwerking met Rob Ehrens als senioren bondscoach van de springruiters. 16 jaar lang vervulde Ehrens deze positie met passie, kennis en ervaring. Hij is één van de meest succesvolle en langstzittende bondscoaches uit de geschiedenis van de KNHS met als absoluut hoogtepunt het Team en Individueel Goud op het WK in Caen in 2014. Na zo veel jaar dezelfde persoon in deze sleutelrol vindt de KNHS het tijd voor een frisse wind.

Onder leiding van Rob Ehrens wonnen de Nederlandse springruiters vele mooie medailles. In 2006 werd het team in Aken onder zijn leiding wereldkampioen, tijdens de Olympische Spelen in Londen 2012 werd teamzilver in de wacht gesleept en dan natuurlijk het genoemde WK succes in 2014 in Caen. Dit jaar sloot Ehrens af met het individueel brons van Maikel van der Vleuten op de Olympische Spelen in Tokio en de overwinning in de finale van de FEI Longines Nations Cup finale in Barcelona. Rob Ehrens begon in 2005 als bondscoach van de Nederlandse senioren nadat hij eerst enkele jaren succesvol was geweest als bondscoach van de Nederlandse jeugdteams.

Rob Ehrens is teleurgesteld over hoe de beslissing van de KNHS tot de stand is gekomen. “Ik had het liever eerder geweten en was graag nog doorgegaan. Ik heb deze functie altijd met heel veel passie en plezier uitgevoerd, maar als de KNHS het tijd vindt voor een frisse wind, dan leg ik me daarbij neer.”

Technisch directeur Iris Boelhouwer: “De successen van Rob Ehrens als bondscoach zijn ongeëvenaard. De KNHS en de Nederlandse springsport zijn Rob veel dank verschuldigd. Ik begrijp de teleurstelling van Rob. Het besluit om het contract met Rob niet te verlengen was uiteraard geen makkelijke beslissing om te nemen. Na 16 jaar dezelfde persoon in deze sleutelrol vinden wij het tijd voor vernieuwing. In afstemming met de ruiters wordt de rol en positie van bondscoach opnieuw ingevuld. Een nieuwe coach heeft tijd nodig om samen met de springruiters te bouwen aan een stevig fundament voor verder succes. De voorbereidingen die moeten leiden naar een teammedaille in Parijs zijn inmiddels al begonnen.”

In de mediaguide vind je een overzicht van de fantastische successen die Ehrens samen met diverse ruiters door de jaren heen behaald heeft. Onderstaand, in beeld, een greep uit deze mooie successen:

 

WK teamgoud, Caen 2014.

 

Olympisch zilver in Londen 2012

 Team goud EK 2015.

Winnaars FEI Nations Cup finale Barcelona 2021 

 Winnaars FEI Nations Cup 2017. 

Brons voor Maikel van der Vleuten OS Tokio 2020

WK Goud voor Jeroen Dubbeldam in Caen 2014.

Winnaars FEI Nations Cup CHIO Rotterdam 2021.

 Winnaars FEI Nations Cup La Baule.

Winnaars FEI Nations Cup Rome 2011.

Winnaars FEI Nations Cup Finale Barcelona 2017.

 

 

Foto's Hippofoto/ Dirk Caremans

Categorie: Rob Ehrens

Ander Nieuws

  • Indoor oefenspringen Nationaal Hippisch Centrum: 25 en 26 februari
    Indoor oefenspringen Nationaal Hippisch Centrum: 25 en 26 februari
  • KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2022 gestart
    KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2022 gestart
  • Tips van de top: Leerstijlen van de ruiter
    Tips van de top: Leerstijlen van de ruiter