­ KNHS College Tour ‘Lesgeven aan kinderen’ *verplaatst* - KNHS

KNHS College Tour ‘Lesgeven aan kinderen’ *verplaatst*

Geplaatst op 19 november 2021

De coronamaatregelen laten het op dit moment niet toe om de KNHS College Tour Lesgeven aan kinderen live op een avond te organiseren. Wij verplaatsen de KNHS College Tour ‘Lesgeven aan kinderen’ met Barbara Wielders en Marion Schreuder die gepland stond op 26 november a.s. daarom naar een nieuwe datum, namelijk 29 december a.s. van 14.30 tot 17.00 uur. Het is afhankelijk van de coronamaatregelen die op dat moment gelden of de College Tour op 29 december door kan gaan. De tickets voor deze College Tour blijven gewoon geldig.

In deze KNHS College Tour staat het lesgeven aan kinderen centraal. Een belangrijk thema voor instructeurs van maneges en verenigingen, maar ook interessant voor ouders van ponykinderen. Barbara Wielders en Marion Schreuder leren je deze avond de fijne kneepjes van het lesgeven aan kinderen en nemen je mee in de wereld van het opgroeiende kind en waarom het belangrijk is voor instructeurs en ouders om daar iets van te weten.

Het geven van paardrijles aan kinderen vraagt andere vaardigheden van instructeurs. Op welke manieren leren kinderen en kun je als instructeur of ouder daar goed op inspelen. Didactiek en pedagogiek voor diverse leeftijdsfases van de jeugd staan centraal deze avond.

Er verschijnen ruiters in de baan van verschillende leeftijden en daarmee gaan wij spelenderwijs aan de gang. Dat ieder kind anders is, is geen nieuws. Maar hoe ontvangen de kinderen in de baan jouw aanwijzingen en tips? Snappen ze wat je bedoelt en kunnen ze het ook uitvoeren. Heel belangrijk daarom verdiep je in het kind wat je lesgeeft en stem daar je instructies op af.

Barbara Wielders
Barbara is begonnen in het basisonderwijs. Van daaruit komt haar interesse in ontwikkeling en opvoeding van kinderen verder doorgegroeid. Haar cum-laude afgeronde Masterstudie pedagogiek, met de specialisatie Pedagogiek & Natuur heeft ervoor gezorgd dat zij nu een bedrijf runt rondom kinderen, paarden en lesgeven. Het schrijven en zelf uitgeven van het boek ‘Kinderen leren paardrijden’, waarin de sociaalpedagogische aspecten centraal staan, is vertrekpunt geweest voor deze werkzaamheden. Barbara geeft al jarenlang door het hele land (KNHS) nascholingen voor instructeurs over lesgeven aan kinderen. Samen met haar man heeft Barbara een hobby boerderij. Ook schreef zij een kinderboek over de avonturen met haar paarden Boris & Broes. Samengevat buigt Barbara zich graag over de theorie rondom de ontwikkeling en het gedrag van kinderen (met dieren) en vertaalt dit graag naar de dagelijkse praktijk.

Marion Schreuder
Marion Schreuder was jarenlang hoofddocent in Deurne bij de Nederlandse Hippische Beroepsopleidingen. Ruim drie jaar geleden trad ze in dienst als hoofddocent bij de KNHS. Daarvoor was ze al actief betrokken bij de niveau 5 opleidingen bij de KNHS, maakte ze deel uit van het trainersplatform en kennen we Marion als één van de grondleggers en bedenkers van het KNHS Talentenplan. Marion heeft veel organisatorisch en onderwijskundige kennis en ervaring die van onschatbare weerde is voor de verdere ontwikkeling van de instructeursopleidingen. Vanwege haar verdiensten voor het opleidingen van ruiters, trainers en instructeurs heeft Marion dit jaar de Gouden KNHS Speld ontvangen.

Informatie
Datum: 29 december
Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (testen voor toegang)  
Tijd: 14:30 – 17:00 uur
Entree: € 25,- voor leden en voor niet-leden: € 30,-
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie (deze punten worden automatisch bijgeschreven).


Inschrijven via Mijn KNHS

 

Datum verplaatst van 26 november naar 29 december
De coronamaatregelen laten het op dit moment niet toe om de KNHS College Tour Lesgeven aan kinderen live op een avond te organiseren. Wij verplaatsen de KNHS College Tour ‘Lesgeven aan kinderen’ met Barbara Wielders en Marion Schreuder die gepland stond op 26 november a.s. daarom naar een nieuwe datum, namelijk 29 december a.s. van 14.30 tot 17.00 uur. Het is afhankelijk van de coronamaatregelen die op dat moment gelden of de College Tour op 29 december door kan gaan. De tickets voor deze College Tour blijven gewoon geldig. Kun je niet op 29 december? Stuur dan een e-mail naar academy@knhs.nl

 

Categorie: KNHS College Tour

Ander Nieuws

  • Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!
    Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!
  • Geslaagd Wedstrijd Organisatie Café in Limburg
    Geslaagd Wedstrijd Organisatie Café in Limburg
  • KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
    KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’