­ KNHS ‘Geef de jeugd een stem!’ - KNHS

KNHS ‘Geef de jeugd een stem!’

Geplaatst op 07 juli 2021

Ben jij tussen de 16 en 25 jaar en wil je meepraten met de KNHS en over de toekomst van paardensport? Heb jij ideeën die de paardensport nog leuker maken, of wil jij inspraak hebben op de paardensport? Dan zoeken wij jou!

Heb jij bovenstaande vragen met ‘ja’ beantwoord? Dan is het Young Leaders Program echt iets voor jou en specifiek het traject ‘Geef de jeugd een stem’. Dit opleidingstraject voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar, sluit aan op de niveaus 3 en 4 van het bestaande KNHS Young Leaders Program. Je leert over besturen, organiseren, presenteren en meer, vaardigheden waar je je hele leven wat aan hebt. Daarnaast biedt het dus ook unieke mogelijkheden om binnen de KNHS aan het werk te gaan en zélf de paardensport te verbeteren.

KNHS ‘Geef de jeugd een stem’ is een opleidingstraject van het KNHS Young Leaders Program speciaal voor KNHS-leden tussen 16 en 26 jaar, die zich willen ontwikkelen als bestuurder binnen hun vereniging, regio of de KNHS. Binnen dit opleidingstraject is er de mogelijkheid om jezelf op te leiden door de vier masterclasses. Deze zijn verdeeld over een periode van twee jaar, wat maakt dat het goed te combineren is naast je studie en/of werk en het paardrijden. Onderwerpen die centraal staan bij de masterclasses zijn: besturen, organiseren en persoonlijkheidsontwikkeling. Niet iedereen kan meedoen aan de masterclass serie, dit is écht voor personen uit het traject “Geef de jeugd een stem!”. Via een selectieprocedure worden personen geselecteerd voor dit opleidingstraject Ben jij geïnteresseerd? Geef je dan voor 20 juli op, want nog dit jaar start de tweede groep op. Aanmelden kan hier.

Aan de masterclasses zijn geen kosten verbonden. Maar we vragen wel wat van jou! Je maakt het volledige traject af, twee jaar, en je organiseert samen met andere deelnemers uit het traject een activiteit ten behoeve van het goede doel. Het geld dat naar het goede doel gaat is jouw betaling aan dit KNHS opleidingstraject.

Het uiteindelijke doel van dit opleidingstraject zit al verstopt in de naam. De jeugd een stem geven binnen de paardensport. Vanuit de eerste groep zijn er al twee jeugdbestuurders in het KNHS bestuur toegetreden en is er een ledenraadslid namens de jeugd nu actief binnen de KNHS ledenraad. Benieuwd naar deze drie? Klik hier om met hen kennis te maken. Ook is er een Young Leaders Platform opgericht, dat meedenkt binnen de organisatie KNHS.

Lees hier nog meer reacties uit de eerste groep over ‘Geef de jeugd een stem!’

Rianne: ‘Geef de jeugd een stem’ heeft deuren voor mij geopend en mij connecties gebracht waar ik anders nooit bij zou zijn gekomen’

Anne-Xin: ‘Samen met andere jongeren sparren over de toekomst van paardensport, dat kan ik binnen het KNHS Young Leaders Program’

Sanne: ‘Het delen van kennis en opdoen van meningen en visies met alle takken van de paardensport. Dat is ‘Geef de jeugd een stem’.

Meer weten? Hier vind je meer informatie en het aanmeldformulier.

Ander Nieuws

  • Verslag dressuurforum 14 september 2021
    Verslag dressuurforum 14 september 2021
  • Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
    Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021