­ KNHS in beraad over gevolgen nav uitbraak Rhino in Valencia - KNHS

KNHS in beraad over gevolgen nav uitbraak Rhino in Valencia

Geplaatst op 02 maart 2021

ERMELO (KNHS) - De FEI heeft besloten om alle internationale wedstrijden in tien landen van het vaste land van Europa te cancelen tot en met 28 maart. Dit besluit is genomen om te voorkomen dat de uitbraak van het rhinopneumonie virus, die ruim een week geleden begon op het internationale concours van Valencia, zich verder verspreidt.

Er zitten momenteel verschillende Nederlandse ruiters met hun paarden op evenementen in onder meer Spanje, Portugal en Italië. Er wordt internationaal samengewerkt aan een protocol om te kijken hoe alle paarden weer gezond en zonder risico kunnen terugkeren naar hun thuisbasis.

De KNHS heeft vanmiddag overleg met de werkgroep Diergezondheid van de Sectorraad Paarden waar alle dragende organisaties in vertegenwoordigd zijn onder leiding van Prof. Dr. Marianne Sloet van de Universiteitskliniek in Utrecht. In dat overleg wordt besproken of er in Nederland extra maatregelen nodig zijn. Zodra er meer bekend is zullen we dat op knhs.nl publiceren.

Wat is Rhino?
Naar aanleiding van de Rhino uitbraak in Valencia krijgen we veel vragen binnen over deze virusziekte. Prof. dr. Marianne Sloet van de Universiteitskliniek voor Paarden te Utrecht en veterinair adviseur van de KNHS, gaat in bijgaand artikel van het KWPN magazine (januari 2021) onder meer in op de vraag waarom rhinopneunomie steeds weer de kop op steekt. Op knhs.nl vindt je hier meer informatie over Rhinopneumonie.

 

 

 

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 25 t/m 31 oktober 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 25 t/m 31 oktober 2021
  • Programma Indoorkampioenschappen 2022
    Programma Indoorkampioenschappen 2022
  • Doe mee aan de jeugdrubrieken springen en ervaar het zelf!
    Doe mee aan de jeugdrubrieken springen en ervaar het zelf!