­ KNHS Instructeursopleidingen: start nieuwe opleidingsseizoen 2021/2022 - KNHS

KNHS Instructeursopleidingen: start nieuwe opleidingsseizoen 2021/2022

Geplaatst op 08 juli 2021

Het nieuwe opleidingsseizoen van de KNHS-instructeursopleidingen komt er weer aan. Je kunt je weer inschrijven voor een aantal nieuwe opleidingen. Vind jij het leuk om jouw kennis te delen en om mensen te helpen om verder te komen in de sport? Wil je meer verdieping geven aan jouw vakmanschap en leren van professionals? Dan is het volgen van een KNHS-opleiding tot instructeur echt iets voor jou! Maak van jouw passie je vak! Het opleidingsseizoen 2021-2022 begint weer, met een breed opleidingsaanbod.

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor de opleidingen:

ORUN2 Aspirant Instructeur

ORUN 3 Instructeur Basissport

ORUN 4 Instructeur Wedstrijdsport

Deze opleidingen starten in het najaar. Vanaf 1 oktober kun je je ook aanmelden voor de nieuwe opleiding Instructeur Wedstrijdsport Lichte Tour (ORUN 4+).

Klik voor meer info en om in te schrijven op de opleiding van je keuze hierboven. Kijk op www.knhs.nl/instructeurs voor alle informatie over de KNHS-instructeursopleidingen en schrijf je in!.

De opleidingen van de KNHS-Academy zijn neergezet in een doorlopende leerlijn en per niveau zijn er verschillende varianten. Je begint altijd met de opleiding Aspirant Instructeur, dan volg je de opleiding Instructeur Basissport en als je wilt, kun je doorstromen naar de opleiding Instructeur Wedstrijdsport (afhankelijk van je wedstrijdprestaties). Heb je je diploma Instructeur Wedstrijdsport (ORUN niveau 4) op zak, dan kun je nog doorstromen naar Wedstrijdsport 4+ (Lichte Tour en eventueel naar de opleiding Trainer. Als je je KNHS-opleiding succesvol afgerond hebt, ontvang je een ORUN-diploma. Hét bewijs dat jij de juiste kennis hebt om anderen te helpen hun dromen waar te maken in de sport.

Volg je een instructeursopleiding bij de KNHS, dan leer je niet alleen lesgeven, maar óók over voeding en gezondheid, omgang, verzorging, didaktiek, methodiek, pedagogiek en rijtechniek. Biomechanica en sportpsychologie lopen als een rode draad door alle opleidingen heen. Tijdens de cursus leren cursisten van én met elkaar. Instructeur worden is tenslotte een ervaringsvak!’

Heb je nog specifieke vragen over een opleiding? Mail dan naar academy@knhs.nl. We helpen je graag verder.

Categorie: knhs academy, KNHS Instructeursopleiding

Ander Nieuws

  • KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
    KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
  • 18 september KNHS Instructeurscongres 2022
    18 september KNHS Instructeurscongres 2022
  • Twee instructeurs in opleiding aan het woord: ‘Lesgeven maakt me bewuster van mijn eigen rijden’
    Twee instructeurs in opleiding aan het woord: ‘Lesgeven maakt me bewuster van mijn eigen rijden’