­ KNHS-verenigingen samen aan de slag met Ruiteropleiding Bixie&Friends in Limburg - KNHS

KNHS-verenigingen samen aan de slag met Ruiteropleiding Bixie&Friends in Limburg

Geplaatst op 23 juni 2021

KNHS-vereniging Ruitersport Wittenhorst organiseerde afgelopen zaterdag een gezellige Bixie&Friends-dag op Manege Wieneshof in Horst waar 18 enthousiaste deelnemers met de Ruiteropleiding Bixie&Friends aan de slag gingen. Ruitersport Wittenhorst ging als een van de eerste verenigingen in Limburg van start met de Ruiteropleiding die speciaal gericht is op de jongste jeugd.

Marjo Jeurissen, lid van Ruitersport Wittenhorst en tevens binnen KNHS Regio Limburg verantwoordelijk voor de Jeugd vertelt: ‘Ik wil graag de Ruiteropleiding Bixie&Friends in de regio promoten. Als Regio Limburg vinden we het belangrijk dat binnen verenigingen voldoende aandacht wordt besteed aan de verzorging, omgang en het gedrag van de pony. Dit was dan ook de reden dat we ook verenigingen in de buurt hebben gevraagd om mee te doen. Daarom waren afgelopen zaterdag niet alleen kinderen van Ruitersport Wittenhorst van de partij, maar ook van PC de Paardenvrienden in America en Hippische Vereniging Bucephalus uit Sevenum. Ook waren vriendjes of vriendinnetjes van onze eigen ruiters, die wel eens kennis wilden maken met de ponysport, welkom.'

Zaterdag was de tweede dag dat de kinderen aan de slag gingen met de Ruiteropleiding Bixie&Friends eerder was er al een dag in mei waaraan ze hadden deelgenomen. Na een kort theoriegedeelte gingen ze met de pony’s aan de slag om het zojuist geleerde in praktijk te brengen. Tot slot werd in de Bixie&Friends Ruiterpaspoortjes van de kinderen genoteerd welke opdrachten ze goed hadden uitgevoerd. Aan de grote glimlach op de gezichten van de kinderen was af te lezen hoeveel plezier ze hadden. Ze waren trots dat ze zelf konden uitvoeren wat ze net hadden geleerd. Het was leuk om te zien hoe de kinderen groeiden in het omgaan met hun pony, waardoor ze ook meer zelfvertrouwen hebben gekregen.

Esther Litjens, gediplomeerd instructrice, verzorgde samen met eigen leden van vereniging Ruitersport Wittenhorst de opleiding. ‘Een aantal van onze leden volgt op dit moment een opleiding in de paardensport of een lerarenopleiding. Door onze eigen leden te betrekken bij de ruiteropleiding van Bixie&Friends, versterkt dit hun eigen competenties. De kinderen die nu hebben deelgenomen aan deel 1 willen zeker meedoen met deel 2 van de ruiteropleiding Bixie&Friends, na de zomervakantie.’

Wil jij met jouw vereniging of manege ook aan de slag met de Ruiteropleiding Bixie&Friends? Meer informatie kun je opvragen bij Patricia Bronkhorst, accountmanager jeugd via telefoonnummer 06 55155968 of e-mailadres p.bronkhorst@knhs.nl.

 

 

Categorie: Bixie&Friends Ruiteropleiding, Bixie&friends

Ander Nieuws

  • Jesse Drent komt naar de Bixie&Friends dag op 3 mei
    Jesse Drent komt naar de Bixie&Friends dag op 3 mei
  • Save the date! 3 mei Bixie&Friends dag Ermelo
    Save the date! 3 mei Bixie&Friends dag Ermelo
  • Save the date! Bixiedag 9 augustus 2022
    Save the date! Bixiedag 9 augustus 2022