­ KNHS vraagt om opheffing verbod op wedstrijden paardensport - KNHS

KNHS vraagt om opheffing verbod op wedstrijden paardensport

Geplaatst op 09 april 2021

ERMELO (KNHS) - De KNHS heeft in een open brief aan het ministerie van VWS gevraagd om het verbod op wedstrijden in de paardensport op te heffen. De brief is opgesteld in aanvulling op de landelijke campagne van NOC*NSF en alle aangesloten sportbonden, waaronder de KNHS, om de hele sport weer open te stellen.

Op 13 oktober voerde het kabinet voor de tweede keer in een half jaar tijd een verbod op wedstrijden door in de strijd tegen Covid-19. Dat betekent dat er op dit moment al bijna een jaar geen wedstrijden kunnen worden verreden. De vertaling van de overheidsmaatregelen naar de paardensport is strikt. De paardensport heeft daarin verantwoordelijkheid genomen. Nu er licht is aan het einde van de tunnel en Nederland weer langzaam open gaat, is het tijd om ook de paardensport meer ruimte te geven.

Paardensport is geen contact- of teamsport en er wordt altijd minimaal en vaak veel meer dan 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden. Paardensport vindt plaats in zeer grote goed geventileerde ruimtes (rijhallen) en bovendien vanaf april voornamelijk buiten. De kans op besmettingen binnen de paardensport is daarom zeer klein terwijl de overheidsmaatregelen de paardensport buitenproportioneel hard raken.

Gelet op het zeer geringe besmettingsgevaar van COVID-19 en het grote sportieve- en financiële belang van wedstrijden in de paardensport verzoekt de KNHS het ministerie van VWS om vanaf 21 april wedstrijden in de buitenlucht in de paardensport weer toe te staan.

Lees hier de brief van de KNHS aan het ministerie van VWS.

Lees hier het bericht over de landelijke campagne om de hele sport open te stellen.

 

 

 

Categorie: coronacrisis, Coronavirus, corona

Ander Nieuws

  • Corona update: Nederland kan weer open
    Corona update: Nederland kan weer open
  • Corona update: Jongeren onder 18 jaar mogen tot 20.00 uur weer paardrijden
    Corona update: Jongeren onder 18 jaar mogen tot 20.00 uur weer paardrijden
  • Motie sport is essentieel aangenomen
    Motie sport is essentieel aangenomen