­ Koos de Ronde derde in Wereldbeker Lyon - KNHS

Koos de Ronde derde in Wereldbeker Lyon

Geplaatst op 31 oktober 2021 in Mennen & para

TeamNL-rijder Koos de Ronde heeft in Lyon zijn eerste vijf wereldbekerpunten verdiend en daarmee meteen een stap gezet in de richting van de FEI Wereldbekerfinale. In een zeer spannende wedstrijd eindigde het vierspan van De Ronde als derde, achter regerend wereldkampioen Boyd Exell en de Belgische wereldbekerdebutant Dries Degrieck.

In de eerste wereldbekerselectie van het seizoen kwamen zeven menners aan de start. Koos de Ronde nam zijn twee nieuwe indoorpaarden, beide Lipizzaners, mee naar Lyon en dat pakte goed uit. In de opwarmronde op de vroege zaterdagochtend reed De Ronde zijn vierspan naar de tweede plaats en stond daarmee achter Dries Degrieck en voor Boyd Exell.

In de finale waren het dezelfde drie menners die de winning round wisten te behalen. Koos de Ronde kwam in de eerste ronde op dezelfde eindtijd uit als Exell, maar omdat hij daarbij geen fouten gemaakt had mocht hij als laatste menner in de winning round van start. Koos leek hard op weg naar de winnende tijd, maar reed één van de hindernissen omver. Daarna was de concentratie weg en volgden er meer foutjes, waarmee de derde plek een feit was.

Uitslag FEI wereldbekerkwalificatie vierspannen Lyon
1. Boyd Exell (AUS) – 144,83
2. Dries Degrieck (BEL) – 147,62
3. Koos de Ronde (Zwartewaal) – 173,54

Koos de Ronde in Actie in Lyon Foto: Krisztina Horváth

Ander Nieuws

  • Tips van de top: Leerstijlen van de ruiter
    Tips van de top: Leerstijlen van de ruiter
  • Talentenplan Perspectieventeam Mennen 2022
    Talentenplan Perspectieventeam Mennen 2022
  • Wedstrijdkalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2022
    Wedstrijdkalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2022