­ Leon Thijssen wint viersterren Grote Prijs Ascona - KNHS

Leon Thijssen wint viersterren Grote Prijs Ascona

Geplaatst op 12 september 2021 in Springen

Leon Thijssen heeft in het Zwitserse Ancona de viersterren Longines Grote Prijs gewonnen. De routinier uit Sevenum deed dat met zijn schimmel Faithless MVDL. Landgenoot Gerben Morsink plaatse zich ook onder de tien deelnemers in de barrage. Met Navarone Z werd hij zevende. In Rome deed Harrie Smolders goede zaken met de derde plaats in de GCT Grote Prijs.

Leon Thijssen bleef in de barrage wederom foutloos en klokte op de finishlijn een tijd van 41.63 seconden met de Ukato-zoon Faithless MVDL. Dat was zevenhonderdste seconde sneller de Zwitserse Barbara Schnieper en Lord Z-nakomeling Escoffier. Met zijn overwinning verdiende Thijssen 25.000 euro. Thijssen die op de schimmel vertrouwd heeft de laatste tijd al mooie successen geboekt met de ruin. Zo wonnen ze in juni de tweesterren Grote Prijs van Opglabbeek en een hoofdrubriek in Falsterbo.
Gerben Morsink was de snelste van de vierfouters in de barrage en eindigde in een tijd van 41.93 op oals zevende met zijn familie’s eigen fokproduct Navarone Z.

Klik hier voor de volledige uitslag

Harrie Smolders derde in Rome
Twee weken na zijn overwinning in de Global Champions Tour Grand Prix van Hamburg, eindigde Harrie Smolders op de derde plaats in de GCT Grote Prijs van Rome. Deed Smolders dat in Duitsland met Une de l’Othain (v.Conterno Grande) in Italië zadelde hij zijn andere toppaard Monaco (v.Cassini II). Daarmee deed Harrie goede zaken in de tussenstand van de Global Champions Tour. Hij is al zeker van de deelname aan de Superfinale later dit jaar.
Jur Vrieling reed zijn nieuwe troef Long John Silver naar de zevende plaats. Maikel van der Vleuten was de snelste van de vierfouters in de basisomloop en eindigde op plaats 12.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Leon Thijssen en Faithless MVDL (www.hippofoto.be)

 

Ander Nieuws

  • WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P
    WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P
  • Children derde in FEI Jumping Nations Cup Youth Final
    Children derde in FEI Jumping Nations Cup Youth Final
  • Britt Schaper tweede in GP Children bij FEI Jumping Nations Cup Youth Final
    Britt Schaper tweede in GP Children bij FEI Jumping Nations Cup Youth Final