­ Leopold van Asten beleeft topweekend in Kronenberg - KNHS

Leopold van Asten beleeft topweekend in Kronenberg

Geplaatst op 12 september 2021 in Springen

Leopold van Asten had afgelopen week in de Peelbergen de smaak goed te pakken. De meervoudig Nederlands kampioen won op vrijdagavond de Medium Tour finale en op zaterdag veroverde hij in de Grote Prijs de tweede plaats. Een klassering die hij eerder op de dag ook al behaalde in de Small Tour finale.

Leopold van Asten leek op zaterdag voor de zoveelste maal op de winst af te stevenen in Kronenberg. De ruiter uit Duizel had de vaart er goed in zitten, maar miste de zege de twee ster Grote Prijs op 0,40 seconden. Zodoende moest Van Asten voor de tweede maal genoegen nemen met de runner-up positie.

Eeuwige tweede
“Joop Zoetemelk”, zegt Van Asten na afloop met een lach. Daarmee hij verwijst naar een van Nederlands beste wielrenners, die naast diverse overwinningen vooral bekend stond als eeuwige tweede in de ronde van Frankrijk (maar liefst zes keer). “Achteraf gezien had in na de dubbel een galopsprong minder kunnen rijden, dat had het verschil misschien gemaakt.”

Twee keer twee
Maar Van Asten hield zich aan zijn plan in de 1.45m rubriek met de knap springende VDL Groep Urane de Talma (v. Argentinus). “Ik kwam beter uit dan ik voorzien had na de dubbel, maar wilde het risico dat ik op groot moest rijden toch niet nemen. Ze sprong zo fijn dat ik het erbij gelaten heb. Twee keer tweede is ook niet slecht.”

Lest best
In de Medium Tour finale over 1.40/1.45m op vrijdag was Leopold van Asten wel de snelste met VDL Groep Nino du Roton (v. Iron Man van de Padenborre). Onder toeziend oog van zijn familie en teamgenoten nam Van Asten als laatste starter gedegen risico in de negen man sterke barrage. Hij draaide op een dubbeltje en met het geluk aan zijn kant liet hij  de chronometer 0,06 seconden sneller stoppen dan de nummer twee, Mexicaans Olympiër Patrico Pasquel.

Bron & foto: Persbericht Equestrian Centre de Peelbergen

Ander Nieuws

  • WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P
    WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P
  • Children derde in FEI Jumping Nations Cup Youth Final
    Children derde in FEI Jumping Nations Cup Youth Final
  • Britt Schaper tweede in GP Children bij FEI Jumping Nations Cup Youth Final
    Britt Schaper tweede in GP Children bij FEI Jumping Nations Cup Youth Final