­ Liveblog Hippiade Mennen - Terugblik - KNHS

Liveblog Hippiade Mennen - Terugblik

Geplaatst op 17 augustus 2021

We hielden een liveblog bij voor de Hippiade Mennen. Kijk deze hier terug.

LIVEBLOG HIPPIADE MENNEN DINSDAG 17 AUGUSTUS:

19:00 uur: Prachtige kampioenen op Hippiade Mennen, een overzicht!

Ondanks de mindere weersvoorspelling en het feit dat er geen publiek aanwezig mocht zijn, zat de sfeer er goed in tijdens de prachtig aangeklede Hippiade mennen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Rondom de ringen zijn gezellige zitjes ingericht voor de deelnemers en hun begeleiders waar goed gebruik van werd gemaakt. De grote zandpiste vormde vandaag het decor van de vaardigheid, de graspistes waren het toneel van de dressuurrubrieken. Dat leverde prachtige kampioenen op!

Lees hier het volledige nieuwsbericht. 

18:00 uur: Dankjewel Sponsors!

Een groot DANKJEWEL aan alle sponsors die deze fantastische editie van de Hippiade Mennen hebben mogelijk gemaakt! 

AgradiHorkaHartogWitte van MoortBoehringer IngelheimAnemone Horstrucks en Greenpoint.


17:00 uur: District Oost wint felbegeerde Hatro Cup!

Een hele knappe prestatie District Oost, proficiat!16.30 uur: Vijf nieuwe prijsuitreikingen Mennen Dressuur op het Medal Plaza

Kampioen tweespan paarden klasse MZ-ZZ in handicap: Ito Werkman met Marjet en Sofie N

Gefeliciteerd Ito!

We vroegen de kampioen na de prijsuitreiking hoe hij de Hippiade na al die jaren nog ervaart: ‘Je werkt er ieder jaar toch weer naar toe en je probeert steeds eens stapje te verbeteren. In 2019 zei ik dat ik het als uitdaging zag om de volgende keer 75% te halen. Deze keer hadden we een score van ruim 73 procent dus we komen al aardig in de buurt. Toen ik klaar was met de proef was ik al heel tevreden, ongeacht de uitslag en dat is voor mij het belangrijkste. Ik zou bijna zeggen, beter kon het vandaag eigenlijk niet. Het kan natuurlijk altijd nog íets beter maar ik was in ieder geval zeer tevreden over hoe de paarden het vandaag hadden gedaan. 

Lees hier het volledige nieuwsbericht: Ito Werkman wint dressuurklasse tweespan paarden M/Z/ZZ

Deze rubriek werd gesponsord door: Witte van Moort

 

 

Kampioen enkelspan paarden klasse ZZ: Jeannette Veldboom - Bulten met Velstar Risk

Gefeliciteerd Jeannette! 

Hoe lukt het je zelf om gemotiveerd en scherp te blijven na vijf titels? “Ik heb een jaar niet kunnen rijden. Dan ben ik er gewoon weer. Vandaag kom ik de ring uit en denk dan hier en daar ging het fout in de proef. Dan blijken mijn concurrenten ook foutjes gemaakt te hebben. Er was dit keer geen tweede proef, dus moest het in een keer gebeuren. Ik ga met de gouden medaille naar huis en dan ben je gewoon super tevreden.”

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht: Dubbele hattrick voor Jeannette Veldboom-Bulten

Deze rubriek werd gesponsord door: Horka

 

Kampioen tweespan paarden klasse B en L in handicap: Lysanne de Jong met VDB's My en VDB's Maysee

Gefeliciteerd Lysanne!

Lysanne vertelt na afloop: "Na het districtskampioenschap ben ik nog extra lessen gaan volgen om de puntjes op de i te zetten en dat betaalt zich nu vandaag uit. Mijn paarden liepen een super fijne proef en ik was heel tevreden. Mijn Hippiade was eigenlijk al geslaagd na de wedstrijd, maar deze overwinning maakt het wel helemaal af."

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht: Goud voor Lysanne de Jong in tweespan paarden klasse B en L

Deze rubriek werd gesponsord door: Witte van MoortKampioen enkelspan paarden klasse Z: Rudolf Pestman met Diesel

Gefeliciteerd Rudolf!

“Dit jaar waren er minder wedstrijden. Gelukkig hebben we internationaal wel iets kunnen rijden. Maar minder dan dat ik gewild had. Ik heb de districtskampioenschappen in dressuur en vaardigheid gereden als training voor de wedstrijd en Le Pin, een week later. Diesel heeft gewoon wedstrijdritme nodig. Als reserve-kampioen werden we afgevaardigd naar de Hippiade. Dan moet je dat ook waarmaken. Goud in de dressuur en zilver in de ZZ vaardigheid. Super blij mee. Iedere keer weer.” 

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht: Goud en Zilver voor international Rudolf Pestman.

Deze rubriek werd gesponsord door: Horka

 

Kampioen enkelspan pony's klasse M: Melanie van de Bunt met Zuidhoeve's Henzel

Gefeliciteerd Melanie!

“Dit is de tweede wedstrijd die ik met Herby in het enkelspan heb gereden. Het begon als grap. Hij deed het echt goed. Echt boven verwachting. Ik rijd veel tweespan en enkelspan rijd ik niet vaak in vaardigheidswedstrijden, dus ik dacht ik neem hem gewoon mee. Meestal doe ik dat met jonge pony’s. Herby is mijn marathonpony in het tweespan. Tijdens de districtskampioenschappen deed Herby het al heel goed. Vandaag ook. Echt boven verwachting, maar wel super leuk.” 

Lees hier het volledige nieuwsbericht: Drie titels op Hippiade voor Melanie van de Bunt

Deze rubriek werd gesponsord door: Anemone Horsetrucks

 

Tijdens de prijsuitreiking komt de regen met bakken uit de hemel, maar dat mag de pret niet drukken! 

 

Kampioen dressuur enkelspan pony's klasse L: Marianne Wijdenes met Wrentnal Red Fox

Gefeliciteerd Marianne!

“Wrentnall Red Fox is de pony van mijn zus Ellen. Zij heeft hem opgeleid en getraind. Ik mocht hem vandaag even lenen, dus alle verdiensten gaan naar Ellen”, vertelt Marianne enthousiast." Hoe zijn de zussen met de mensport in aanraking gekomen? “Met onze Shetlander reden we in de sneeuw voor de slee. Voor de grap.  Toen dachten we dat is leuk. Toen zijn we gaan mennen. Met die Shetlander hebben we in de klasse ZZ vaardigheid gereden. Daarna zijn we overgegaan op Welshjes, maar het is eigenlijk als grap begonnen. Dat leidt tot een gouden en een bronzen medaille."

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht: Grap leidt tot goud en brons

Deze rubriek werd gesponsord door: Anemone Horsetrucks

 

Kampioen dressuur enkelspan pony's klasse B: Marianne de Haas-Van Gulden met Falke's Dancer

Gefeliciteerd Marianne!

"Ik was vandaag harstikke tevreden over de pony Falke’s Dancer, hij deed super goed zijn best. Hij is eigenlijk de indoorpony van mijn dochter die er in de winter minimarathons mee rijdt. Hij wil dus vooral graag heel hard gaan, maar ook in de dressuur kan hij heel fijn lopen met een mooie lichte aanleuning. Ik reed voorheen altijd paarden onder het zadel, maar ik ben onlangs ook het mennen ingerold door mijn dochter Anouk de Haas die zeer fanatiek is en zelfs mag deelnemen aan het EK Mennen Jeugd. Ik ben zo trots op haar en het leek me zelf eigenlijk ook wel leuk. Ik ben het dus ook gaan proberen en dat gaat tot nu heel goed. Maar deze overwinning vandaag is wel heel uniek en ben ik ontzettend blij mee."

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht: Debutante Marianne de Haas-Van Gulden pakt titel in dressuur enkelspan klasse B pony's.

Deze rubriek werd gesponsord door: Anemone Horsetrucks

 

16: 20 uur: Vijf nieuwe vaardigheidskampioenen gehuldigd

Kampioen tweespan pony's klasse M/Z/ZZ: Eline Geurs met Lucky Whisper Van De D&D Hoeve en Cb's Gamler Van De D&D Hoeve

Gefeliciteerd Eline!

“Ik heb hier al een paar keer zilver gehaald en een keer brons, nog nooit goud. Eindelijk een keer gelukt”, vertelt Eline Geurs (27) voorafgaand aan de prijsuitreiking van de klasse ZZ vaardigheid pony’s. “Het voelt echt goed. Mijn pony’s liepen vandaag echt fijn. Andere jaren waren ze nog wel eens schrikkerig hier op de Hippiade, maar vandaag kwam alles juist goed."

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht: Eindelijk de titel voor Eline Geurs

De rubriek werd gesponsord door Agradi.

 

Kampioen enkelspan pony's klasse M: Melanie vd Bunt met Zuidhoeve's Henzel

Gefeliciteerd Melanie!

“Dit is de tweede wedstrijd die ik met Herby in het enkelspan heb gereden. Het begon als grap. Hij deed het echt goed. Echt boven verwachting. Ik rijd veel tweespan en enkelspan rijd ik niet vaak in vaardigheidswedstrijden, dus ik dacht ik neem hem gewoon mee. Meestal doe ik dat met jonge pony’s. Herby is mijn marathonpony in het tweespan. Tijdens de districtskampioenschappen deed Herby het al heel goed. Vandaag ook. Echt boven verwachting, maar wel super leuk.” 

Lees hier het volledige nieuwsbericht: Drie titels op Hippiade voor Melanie van de Bunt

De rubriek werd gesponsord door Agradi.

 

Kampioen enkelspan pony's klasse Z: Geert van Dijk met Lady Luna

Gefeliciteerd Geert!

“Lady Luna is nu vijftien jaar oud en heeft alle kampioenschappen die ik met haar heb gereden op het podium gestaan”, vertelt Geert van Dijk trots over zijn pony waarmee hij vandaag op de Hippiade de titel pakte in de klasse Z vaardigheid enkelspan powered by Agradi. “Dit is geloof ik onze derde titel. Net niet achter elkaar. Altijd in het enkelspan en in de vaardigheid. Dat is ons specialisme.” 

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht: Goede dag voor Geert van Dijk, een droom komt uit

De rubriek werd gesponsord door Agradi.

 

Kampioen enkelspan pony's klasse ZZ: Marjo van Wezel met Jinte

Gefeliciteerd Marjo!

"Mijn pony deed vandaag super zijn best en als je dan eerste wordt, dan mag je heel tevreden zijn’, blikt kampioene Marjo van Wezel terug op haar vaardigheidsproef in de klasse Z/ZZ powered by Agradi op de Hippiade Mennen."

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht: Goud voor Marjo van Wezel met eigen gefokte pony Jinte

De rubriek werd gesponsord door Agradi.

 

Kampioen enkelspan paarden klasse L: Suzanne Roman met Casanova

Gefeliciteerd Suzanne!

"Ik had er vooraf niet zoveel van verwacht want hij is nog in opleiding, maar het ging boven verwachting goed.’, vertelt de kersverse kampioene. ‘ Ik dacht, ik ga gewoon lekker rijden en dan zie ik het wel."

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht: Titel voor Suzanne Roman met Casanova in de vaardigheid klasse L paarden enkelspan

Deze rubriek werd gesponsord door: Witte van Moort

 

 

Kampioen enkelspan paarden klasse M: Cornelie de Geijter - Pries met Kingbridge Kate

Gefeliciteerd Cornelie!

“Bij de tandems is weinig concurrentie, maar ik doe het om mijn eigen lat steeds te verleggen. Ik heb wel internationaal gereden met mijn vorige span, maar nu start ik alleen nog nationaal. Ik doe het samen met mijn man Bertus. Die ligt nu op de operatietafel. Zijn nierstenen worden verwijderd. Hij ligt in Harderwijk. Ik ga straks met de gouden medaille om naar zijn ziekenhuisbed.”

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht: Cornelie de Gijter met gouden medaille naar het ziekenhuis

Deze rubriek werd gesponsord door: Witte van Moort

 

Kampioen enkelspan paarden klasse Z/ZZ in handicap: Tessa Jannink met Fenna

Gefeliciteerd Tessa!

"Ik merkte echt dat mijn paard na het coronajaar, waarin we natuurlijk geen wedstrijden konden rijden, weer op dreef moest komen. Hij kan best veel spanning ervaren op een vreemd terrein, maar dat gaat steeds weer beter. Zijn sterkste punt is dat hij altijd wil gaan en dan is het vaak de uitdaging om de rust goed te bewaren. Dat lukt vandaag gelukkig heel goed. Het was heel leuk om nu weer hier kunnen rijden en zo’n mooi resultaat maakt het dan helemaal af."

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht: Tessa piekt met haar paard Fenna en wint vaardigheid klasse Z/ZZ

Deze rubriek werd gesponsord door: Witte van Moort

 

15:40 uur: 'Shout Out' naar onze partner Agradi!
Onze partner Agradi heeft prachtige kwaliteitsdekens van het merk Bucas beschikbaar gesteld aan alle kampioenen van de Hippiade Mennen. Agradi bedankt!

 

15:00 uur: Ries Brouwer KNHS-kampioen tweespan pony's klasse L
Ries Brouwer is met zijn pony's Sjaak en For Fun's Romeo KNHS-kampioen tweespan pony's klasse L geworden! Gefeliciteerd Ries!

De rubriek werd gesponsord door Agradi.

 

12:45 uur Huldigingen op het Medal Plaza van de KNHS-kampioenen mennen dressuur

Irma Teunissen met Saga en Carlos KNHS-kampioen dressuur tweespan pony's klasse B/L met een score van 69,92%! Gefeliciteerd Irma!

Als we de kampioene na de prijsuitreiking vragen of ze tevreden was over haar proef vandaag, geeft ze een twijfelende ja. ‘Nou, als ik eerlijk ben, was ik toch niet helemaal tevreden’, vertelt Irma. ‘Ik was zelf heel erg gespannen en dan moet je tijdens de proef alle zenuwen en spanning onder controle zien te houden. Maar mijn paarden hebben het boven verwachting goed gedaan."

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht: Goud voor Irma Teunissen in de dressuurklasse B en L tweespan pony's.

Deze rubriek werd gesponsord door Boehringer Ingelheim.


Xander Tuitjer met Luna KNHS-kampioen dressuur enkelspan paarden klasse B met een score van 68,5%! Gefeliciteerd Xander!

Xander Tuintjer (26) mocht de hoogste trede van het podium betreden tijdens de huldiging op Medalplaza. Met de vijfjarige tuigpaardmerrie Luna (Atleet x Manno) was de menner uit Groningen de beste in de klasse B. “Ik heb Luna vorig jaar in juni beleerd. De Hippiade vandaag was haar derde wedstrijd. Dat ging hartstikke mooi. Ik probeer Luna op te leiden als rij/menpaard.”

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht: Paardengebitsverzorger Xander Tuitjer kampioen B mennen paarden.

De rubriek werd gesponsord door Horka.

 

Udo de Haan met HSP Milan KNHS-Kampioen dressuur enkelspan paarden klasse L met een score van 68,67%! Gefeliciteerd Udo!

Udo vertelt: ‘Het is denk ik wel een jaar of tien geleden dat ik op de Hippiade Mennen ben geweest. Ik houd me vooral bezig met de Friezen en HSP Milan is voor het eerst sinds lange tijd weer een KWPN’er waarmee ik train. Ik ging vandaag helemaal blanco naar de Hippiade en had geen totaal verwachtingen, maar het ging verrassend goed."

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht: Goud voor Udo de Haan in dressuurklasse L paarden enkelspan.

De rubriek werd gesponsord door Horka.

 

Renate Roling met Oukje fan it Hiem DL KNHS-kampioen dressuur enkelspan paarden klasse M met een score van 69,92%! Gefeliciteerd Renate!

‘Ik had het niet verwacht en ik had het niet durven hopen vooral”, vertelt Renate Roling, de winnares van de klasse M enkelspan paarden. “Mijn merrie Oukje van het Hiem DL was afgelopen weekend ook al mee geweest op wedstrijd, de finale van de KFPS Horses to Fly mencompetitie. Dat was in Friesland. Vanuit Alphen in Noord-Brabant is dat best wel een lange reis, dus ze was best wel moe. Ik had gehoopt dat ze vandaag fit was en dat was ze ook. Dan rij ik gewoon. Ik had zoveel stress dat ik niet wist of het goed gegaan was. Toen ik het filmpje van de proef terugzag en aan mijn proef terugdenk dan ben ik best wel tevreden.”

Klik hier voor het uitgebreide nieuwsbericht: Weer een titel voor Friese merrie Ouke fan it Hiem.

De rubriek werd gesponsord door Horka.

 

Melanie van de Bunt met TumTum en Sunstar's Calvados KNHS-kampioen tweespan pony's M/Z/ZZ met een score van 72%! Gefeliciteerd Melanie!

Na afloop van de prijsuitreiking vertelt Melanie: : "Alle voorgaande prestaties kunnen natuurlijk wel verwachtingen scheppen bij mensen, maar het moet altijd nog maar gebeuren. Je hebt wel met dieren te maken en er kunnen ook fouten gemaakt worden. Iedere proef is weer een nieuwe uitdaging. Ik train er net zo hard voor als ieder ander en ook deze KNHS-titel is weer een kroon op het werk. Het span liep vandaag erg lekker, hoewel ze nog iets meer pit mochten hebben voor de echte perfectie. Ze waren wel fijn ontspannen in stelling en buiging dus ik was zeker tevreden."

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht: Melanie van de Bunt pakt vierder Hippiade titel.

Deze rubriek werd gesponsord door Boehringer Ingelheim.

 

Manoek van Ewijk gehuldigd als Kampioen enkelspan pony's Z/ZZ op het Medal Plaza! Gefeliciteerd Manoek!

“Met Darlinca is dit mijn eerste titel in het ZZ. Ik heb haar zelf opgeleid en gereden tot dit niveau. Darlinca is nu 13 jaar oud en ik ben met haar begonnen toen ze 7 was. Zelf ben ik er twee jaar tussenuit geweest door een ongeluk. Dus het is best wel snel gegaan. Dressuur en vaardigheid is wel mijn ding. Ze loopt ook onder het zadel, gewoon thuis. Ik heb haar zelf gefokt en haar moeder ook naar de ZZ-dressuur gereden en veel succes mee behaald. Volgend jaar willen we wel een veulentje bij haar fokken. Darlinca is een Haflinger. Ik was met haar al kampioen in de klasse B tijdens de eerste Hippiade die ik met haar reed. En dan nu in de hoogste klasse, dus dat is wel heel gaaf”

Klik hier voor het uitgebreide nieuwsbericht: Na de B, nu de ZZ titel voor Manoek van Ewijk met Darlinca.

Deze rubriek werd gesponsord door Anemone Horstrucks.

 

12.10 uur: Larissa Reints kampioen vaardigheid enkelspan pony's klasse L 
Larissa Reints met Verdi kampioen vaardigheid enkelspan pony's klasse L powered by Agradi. Gefeliciteerd Larissa!

"Verdi kan vooral heel hard en makkelijk wenden en dat kwam in dit parcours goed van pas", vertelt de kersverse kampioene na afloop.  

Klik hier voor het uitgebreide nieuwsbericht: Larissa Reints pakt winst in vaardigheid enkelspan pony's klasse L.

 

 

12.10 uur: Fenna Hendriks kampioen sulky's klasse L t/m ZZ 
Fenna Hendriks met Arthur kampioen sulky's klasse L t/m ZZ powered by Agradi. Gefeliciteerd Fenna!

Van de acht deelnemers n de rubriek bereikten er twee de barrage. Daarin bleef Fenna als enige foutloos met de mini-shetlander Arthur. “Hij is 85 centimeter. Hij loopt altijd op karakter. Dat vind ik het leuke aan hem. De sulky staat bij hem in de trailer. Dat past gewoon. Ik ken hem door en door, ik hem alles geleerd. Hij was drie jaar oud toen ik hem kreeg. Om zelf naar dit niveau te komen is helemaal geweldig. Ik had ook nooit verwacht dat dit vandaag zou lukken.”  

Klik hier voor het uitgebreide nieuwsbericht: Fenna Hendriks kampioene met zelfopgeleide Arthur in de sulky rubriek

 

 

 


11.10 uur: goed advies over ruwvoer?
Breng een bezoekje aan de stand van onze partner Hartog! De ervaren medewerkers van Hartog staan de hele dag voor je klaar!

 

 

11.00: Manoek van Ewijk kampioen enkelspan pony's Z/ZZ
Manoek van Ewijk met Darlinca is kampioen geworden in het enkelspan dressuur pony's klasse Z en ZZ met een score van 62,33%!

Gefeliciteerd Manoek!


9.45 uur: Eerste winnaar bekend!
In de vaardigheid klasse L/M/Z/ZZ tweespan paarden powerd by Greenpoint is Henk Weerd met zijn tweespanpaarden Blakt's Django en Roman KNHS-Kampioen geworden!

“Ik vond het geen moeilijk parcours. Je moet gewoon een beetje geluk hebben. Voor hetzelfde geld rijd je er een balletje af en heb je niets. Zo realistisch zijn we wel. In aanloop hadden we niet veel wedstrijden, maar ik heb thuis een mooie bak bij huis en daar kunnen we prima trainen.” 

Gefeliciteerd Henk! 

Klik hier voor het uitgebreide nieuwsbericht: Henk Weerd pakt zijn eerste Hippiade titel.

 

8.30 uur: We zijn begonnen!

Ander Nieuws

  • Week van de Official: Wat bezielt Eddy Mannak?
    Week van de Official: Wat bezielt Eddy Mannak?
  • Deelnemers internationale wedstrijden 3 t/m 9 oktober 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 3 t/m 9 oktober 2022
  • Vier para-dressuurpaarden vastgelegd door N.O.P.
    Vier para-dressuurpaarden vastgelegd door N.O.P.