­ Maikel van der Vleuten gehuldigd op TeamNL Olympic Festival in Den Haag - KNHS

Maikel van der Vleuten gehuldigd op TeamNL Olympic Festival in Den Haag

Geplaatst op 08 augustus 2021

Vanmiddag zijn de TeamNL springruiters weer geland op Schiphol. Bronzen medaillewinnaar Maikel van der Vleuten mocht na aankomst direct door naar het TeamNL Olympic Festival op het sportstrand in Den Haag.

Daar werd Van der Vleuten ten overstaan van Nederlandse fans gehuldigd door presentator Humberto Tan. Het was vanwege de coronamaatregelen een sobere versie van de Olympische Huldiging, maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Van der Vleuten won afgelopen week de individuele bronzen Olympische medaille. Als laatste starter in een zinderende barrage met zes medaillekandidaten wist de 33-jarige TeamNL ruiter met zijn Beauville Z een ongekende prestatie neer te zetten. In Londen won hij teamzilver, maar bij zijn derde Olympische Spelen is het Maikel van der Vleuten dan nu ook gelukt om een individuele Olympische plak te winnen!

Rob Ehrens is vol lof over Van der Vleuten: “Echt de rillingen! Ik vind dit een bronzen medaille met een gouden rand, een dikke gouden rand. Als je kijkt naar de prestatie met Beauville, de winnaar Ben Maher met Explosion een combinatie die al jaren op het hoogste niveau opereert en al heel veel heeft gewonnen en als tweede All In die in Rio al zilver won. Om daar dan als broekie derde te worden vind ik geweldig. En dan bedoel ik niet Maikel, maar de combinatie. Beauville heeft maar een landenwedstrijd gelopen, in Rotterdam. We hebben dit plan gemaakt, ik geloofde erin, Maikel geloofde erin en Eric geloofde erin. Dan vind ik dit toch een geweldige prestatie!”

Studio Tokio
Van der Vleuten is vanavond te gast bij Studio Tokio op NPO1.

 

 

Categorie: Olympische Spelen, OSTokio2021

Ander Nieuws

  • Hoe beleeft de familie van Maud de Reu haar debuut op de Paralympische Spelen? *VIDEO*
    Hoe beleeft de familie van Maud de Reu haar debuut op de Paralympische Spelen? *VIDEO*
  • Spelen afgelopen voor Rixt van der Horst, Findsley N.O.P. niet fit
    Spelen afgelopen voor Rixt van der Horst, Findsley N.O.P. niet fit
  • Paralympische Spelen Tokio: Startijden Paradressuur bekend
    Paralympische Spelen Tokio: Startijden Paradressuur bekend