­ Maikel van der Vleuten tweede in GCT Grote Prijs Valkenswaard - KNHS

Maikel van der Vleuten tweede in GCT Grote Prijs Valkenswaard

Geplaatst op 05 juni 2021 in Springen

Maikel van der Vleuten is op de tweede plaats geëindigd in de Global Champions Tour Grand Prix van Valkenswaard. Met de elfjarige ruin Beauville Z werd de ruiter uit Someren op snelheid geklopt door de Brit Ben Maher. Frank Schuttert legde beslag op de derde plek, Harrie Smolders werd vierde.

Als zestiende starter was Van der Vleuten de eerste ruiter die het uitdagende parcours in de Tops International Arena zonder springfouten wist te volbrengen. Vier ritten later reed Frank Schuttert zijn twaalfjarige Lyonel D eveneens foutloos rond. Harrie Smolders en Dolinn N.O.P. was de derde combinatie die het basisparcours zonder fouten voltooide.

Even leek het met drie TeamNL-ruiters een oranje podium te worden, maar aan het einde van de startlijst plaatsten ook Ben Maher en voormalig olympisch kampioen Eric Lamaze zich voor de barrage.

De barrage met daarin vijf topcombinaties leverde prachtige sport op. Van der Vleuten reed als eerste starter een foutloze barragerit in de scherpe tijd van 46,02 seconden. Frank Schuttert had voor zijn nulronde 0,22 seconde meer nodig. Harrie Smolders reed Dolinn N.O.P. naar de snelste barragetijd van dat moment, maar moest na een korte wending een balk incasseren.

Op de Brit Ben Maher en Explosion W stond geen maat. Ze passeerden de finishlijn foutloos in de tijd van 44 seconden rond en namen daarmee de leiding over van Van der Vleuten. Eric Lamaze zag twee balken op de fraaie grasmat vallen en werd vijfde.

Klik hier voor de uitslag van de GCT Grand Prix van Valkenswaard

Foto: Maikel van der Vleuten en Beauville Z (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • WK Herning: Springruiters TeamNL klimmen op naar vierde plaats
    WK Herning: Springruiters TeamNL klimmen op naar vierde plaats
  • WK Herning: TeamNL voorlopig achtste, Van der Vleuten beste Nederlander op plaats 14
    WK Herning: TeamNL voorlopig achtste, Van der Vleuten beste Nederlander op plaats 14
  • EK Pony's: Yfke Priem sluit EK af met individuele achtste plaats
    EK Pony's: Yfke Priem sluit EK af met individuele achtste plaats