­ Manon Hees wint wereldbekerwedstrijd in Riyadh - KNHS

Manon Hees wint wereldbekerwedstrijd in Riyadh

Geplaatst op 11 december 2021 in Springen

Het wereldbekercircuit is in volle gang. Zo staan dit weekend wereldbekerwedstrijden in La Coruña en Riyadh op het programma. Diverse Nederlandse topruiters verschijnen hier aan de start. Het eerste Nederlandse springsucces van dit weekend werd gisteravond door Manon Hees neergezet.

Over het parcours van 1.55m bleek de 32-jarige amazone uit Meterik de beste kaarten in handen te hebben. Met twee foutloze ronde en anderhalve seconde sneller dan de nummer twee mocht zij zich gisteravond als winnaar opstellen. Het was haar allereerste wereldbekeroverwinning. Ze flikte dit kunstje met haar 9-jarige Echo vh Gerendal Z, deze zoon van Echo van ’t Spieveld won hiermee eveneens zijn allereerste wereldbekerwedstrijd.

De tweede plaats was voor Hani Kamal Raji Bisharat uit Jordanië en zijn Chacco-Blue-nazaat Chatinue. Derde werd Mouda Zeyada met zijn 8-jarige KWPN’er Katia (v.Emerald). Vierde werd Edwina Tops-Alexander met de KWPN’er Fellow Castlefield. Vandaag staat de Grote Prijs op het programma van Riyadh, alsook een 1.60m- en 1.55m-rubriek in Geneve en de Grote Prijs van La Coruña. 

Manon van Hees Archieffoto: Digishots

Ander Nieuws

  • Snelle leerlingen bij KNHS-Hartog Trophy in Almelo
    Snelle leerlingen bij KNHS-Hartog Trophy in Almelo
  • Springruiters TeamNL winnen Nations Cup CHIO Rotterdam
    Springruiters TeamNL winnen Nations Cup CHIO Rotterdam
  • Rob Ehrens, bedankt!
    Rob Ehrens, bedankt!