­ Marc Houtzager doet goede zaken bij EK springruiters - KNHS

Marc Houtzager doet goede zaken bij EK springruiters

Geplaatst op 03 september 2021 in Springen

Dankzij een voortreffelijke nulronde met zijn paard Sterrehof’s Calimero is Marc Houtzager op de derde dag van het EK springen in het individuele klassement gestegen naar plaats 15. “Calimero sprong echt heel goed. Super. Het kon niet beter”, lacht de ruiter uit Rouveen. Houtzager deed dat in de finaleronde van de Landenwedstrijd, die door Zwitserland is gewonnen. Het viertal van Duitsland werd tweede, België won na Tokio de tweede bronzen medaille op een rij.

“Toch nog wel een nulrondje”, lacht Marc na zijn werkelijk fantastische foutloze laatste mogelijkheid om zich te plaatsen voor de finale van het FEI Longines Europees Kampioenschap springen. Het was de reactie die kwam na de twee springfouten van donderdag. “Nee hoor. Toch wel twee. Woensdag waren we ook foutloos. Calimero sprong echt heel goed. Super. Het kon niet beter. Gisteren sprong hij ook goed. Ik denk dat ik pech op de muur had. De tweede was een echte fout. Maar ik zou niet weten hoe ik anders had moeten rijden. Je kunt niet altijd zeggen pech, maar gisteren was het wel een beetje pech.

Hoe verklaart Marc het dat het vandaag zoveel makkelijker leek. “Tijdens het parcourslopen vond ik het een serieuze proef, maar het rijdt makkelijker dan het liep. Ik weet niet of het lager is dan gisteren. Soms loopt het anders dan het lijkt. Maar dat kan ook omdat wij met minder druk binnenrijden nu er geen teambelang meer is. De ruiters na mij rijden iets meer met een ander doel binnen.”

Frank Schuttert en Harrie Smolders kozen ervoor om niet meer aan start te komen op het Europees Kampioenschap. In een spannende finale van de landenwedstrijd trokken de Zwitsers aan het langste eind en kaapten het goud weg voor de thuis rijdende Duitsers. België kwam met een fris team naar het EK en net als in Tokio overtuigden ze met de bronzen medaille. In de finale bleven alle vier ruiters foutloos.

EK Springen Landenklassement
1. Zwitserland, 9.47 str pnt
2. Duitsland, 12.77 str pnt
3. België, 17.34 str pnt

Klik hier voor de volledige uitslag

Tussenstand individuele klassement na drie ronden
1. Martin Fuchs (Zwi), Leone Lei (v.Baltic VDL), 1.31 str pnt
2. Andre Thieme (Dui), DSP Chakaria (v.Chap 47), 2.84 str pnt
3. Pieter Devos (Bel), Jade van de Bisschop (v.Ogano Sitte), 3.16 str pnt
4. Ioli Mytilineou (Grie), Levis de Muze (v.Elvis de Muze), 3.64 str pnt
5. Peder Fredricson (Zwe), Catch Me Not S (v.Cardento), 4.46 str pnt
15. Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel), 9.65 str pnt

Klik hier voor de tussenstand

Programma Europese Kampioenschappen Springen, Riesenbeck (Dui)
Zondag 5 september
14.00 uur Individuele finale, eerste ronde
16.00 uur Individuele finale, tweede ronde

Klik hier voor de website van het EK Springen Riesenbeck

Foto: Marc Houtzager en Sterrehof's Calimero in de wedstrijd op vrijdag (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF