­ Marc Houtzager laat EK finale schieten - KNHS

Marc Houtzager laat EK finale schieten

Geplaatst op 04 september 2021 in Springen

Marc Houtzager heeft in overleg met bondscoach Rob Ehrens besloten morgen niet van start te gaan in de individuele finale van de FEI Longines Europese Kampioenschappen springen in Riesenbeck. Met zijn paard Sterrehof’s Calimero staat Houtzager na drie onderdelen op plaats 15 in het klassement. Er komen derhalve geen Nederlandse ruiters aan start in de EK finale.

Houtzager reed op woensdag en vrijdag met Sterrehof’s Calimero twee voortreffelijk foutloze ronden op het EK. Donderdag liepen ze tegen twee springrouten. Daarmee staat Houtzager op plaats 15 in de tussenstand van het individuele klassement met 9.65 strafpunten. Daarmee is de kans op een medaille niet aannemelijk.
In overleg met Rob Ehrens heeft Houtzager besloten af te zien van deelname aan de finale van het Europees Kampioenschap morgenmiddag. Hij wil zijn 14-jarige ruin Sterrehof’s Calimero sparen met het oog op het programma van de komende weken met CHIO Aken over veertien dagen en de FEI Nations Cup Finale eind september in Barcelona in het verschiet.

Foto: Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero in actie op het EK. (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF