­ Marieke van der Putten, Corinda Lutjeboer en Bennie van Es bovenaan bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie - KNHS

Marieke van der Putten, Corinda Lutjeboer en Bennie van Es bovenaan bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie

Geplaatst op 08 november 2021 in Dressuur & Para

In Exloo werd afgelopen zondag een competitiewedstrijd van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie verreden. Marieke van der Putten won met Tørveslettens Titanium RS2 de Grand Prix, bij de U25 was Corinda Lutjeboer met Cirano DC de beste en in de Prix St. Georges ging de overwinning naar Bennie van Es met Tizian fan Ass.

In de Grand Prix noteerde Marieke van der Putten met Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) 72,428%. De tweede combinatie die boven de 70 procent scoorde was Mara de Vries met Habibi DVB (v. Don Schufro). Zij werden tweede met 70,942%. Sophie Reef reed Charming Lady (v. Painted Black) met 69,638% naar de derde plek. “Marieke had haar paard er fijn aan staan, mooi in balans en met veel harmonie. We konden een hoop achten kwijt voor de piaffe en passage. Titanium wisselde voor een pirouette, dat was een duur foutje. Dit is een prachtige combinatie met nog ruimte voor verbetering”, vertelt Janine van Twist die samen met Patricia Wolters en Mattie Boomaars de jury vormde. “Mara kon haar paard heel mooi op lengte houden. Zij toonden een fijne passage en mooie piaffe. De pirouettes kunnen nog iets meer verzameld en ze hadden een fout in de wisselserie om de twee. Dat kostte wat punten. Zowel Titanium als Habibi hebben heel veel talent voor de piaffe en passage. Dat is fijn in de Grand Prix. Sofie en Charming Lady zijn ook een fijne combinatie met eigenlijk alles in huis om een goede Grand Prix te rijden. Sofie kan nog wat meer op de afwerking letten.”

U25
Het jurycorps dat de Grand Prix beoordeelde, deed dat ook in de U25. Daarin eindigde Corinda Luttjeboer ruimschoots bovenaan. Met Cirano DC (v. United) scoorde de amazone 68,889%. Op twee Evelien Huberts en Watoeshi (v. Rousseau) met 65,342%, gevolgd door Carlijn Vaessen en Fossbury (v. Ampère) met 64,786%. “Corinda reed haar paard mooi verzameld en constant bergop. Dat scoort. Het ziet er makkelijk uit met veel harmonie en Cirano heeft talent zat in huis”, aldus Janine van Twist. “Watoeshi is een echte routinier en dat straalt er vanaf. Dit paard is zo steady in de oefeningen en er zat geen fout in. Evelien moet zelf nog wat meer ervaring opdoen en Watoeshi zou soms wat meer afdruk kunnen tonen. Carlijn begon heel goed met een fijne draftour maar verprutste de eners. Daarna was ze Fossbury een beetje kwijt en verloor veel punten. Dat was echt zonde.”

Prix St. Georges
In de Prix St. Georges scoorden twee combinaties boven de 72%. Dat waren Bennie van Es met Tizian fan Ass (v. Epke 474) met 72,941% en Corinda Luttjeboer met Endyrava (v. Lord Leatherdale) met 72,157%. Vai Bruntink en Heidolyn (v. Wynton) werden derde met 67,745%. Deze rubriek werd gejureerd door Monica Drohm, Sarina Mayr en Jarmilla Peterson. “Bennie reed een hele goede proef met heel veel achten erin. Zijn Fries Tizian loopt top en het was heel fijn om naar te kijken”, zegt juryvoorzitter Monica Drohm.“Het stapgedeelte van Corinda was wel correct maar mag wat losser en ruimer. Nu bleef ze hangen op zessen. In de draf kon de aanleuning iets constanter, daarin was haar paard af en toe wat verkanteld maar over de benen heeft hij heel veel kwaliteit. Het galopgedeelte was echt geweldig en met name de wissels. Daarvoor was het laagste cijfer een acht. Endyrava was gesloten, in balans en springt echt van de grond. We hadden een hele goede top twee. Vai reed heel professioneel door de proef heen en ook bij haar mocht de stap wat vrijer. Haar paard kwam iets groen over en ze moest er wat meer aan blijven rijden. Dat heeft denk ik te maken met een stukje routine.”

De KNHS Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse dressuursport voor senioren (Zware- en Lichte Tour) en U25 te stimuleren. De serie bestaat uit een reeks competitiewedstrijden en wordt afgesloten met een finale.

Voor de klassen U25 en Grand Prix was deze wedstrijd in Exloo was de laatste selectie voor de finale. Voor de Prix St. Georges staan nog twee selecties op de kalender: 13 november in Berkel-Enschot en 4 december in Den Hoorn. De finale wordt verreden op 23 januari in Kronenberg.

Uitslag KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Exloo, Grand Prix:
1 Marieke van der Putten (Apeldoorn), Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) 72,428%;
2 Mara de Vries (Poederoijen), Habibi DVB (v. Don Schufro) 70,942%;
3 Sophie Reef (De Lutte), Charming Lady (v. Painted Black) 69,638%.

Uitslag KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Exloo, U25:
1 Corinda Luttjeboer (Zwartebroek), Cirano DC (v. United) 68,889%;
2 Evelien Huberts (Beers), Watoeshi (v. Rousseau) 65,342%;
3 Carlijn Vaessen (Wezep), Fossbury (v. Ampère) 64,786%.

Uitslag KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Exloo, Prix St. Georges:
1 Bennie van Es (Marum), Tizian fan Ass (v. Epke 474) 72,941%;
2 Corinda Luttjeboer (Zwartebroek), Endyrava (v. Lord Leatherdale) 72,157%;
3 Vai Bruntink (Vledderveen), Heidolyn (v. Wynton) 67,745%.

Archieffoto Marieke van der Putten met Tørveslettens Titanium RS2 door Digishots

Ander Nieuws

  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen