­ Marion Schreuder stopt als Hoofddocent bij KNHS - KNHS

Marion Schreuder stopt als Hoofddocent bij KNHS

Geplaatst op 15 maart 2021

Drie en een half jaar geleden werd Marion Schreuder aangesteld om de structuur van KNHS instructeursopleidingen te herzien. Onlangs heeft Schreuder aangegeven dat ze haar taak als KNHS Hoofddocent gaat beëindigen. “De klus is geklaard en daarmee is het tijd om het stokje over te geven”, vertelt deze bevlogen vakvrouw over haar vertrek. Schreuder blijft wel als adviseur verbonden aan de KNHS Academy.

Marion Schreuder werd in 2017 aangesteld bij de KNHS-Academy als hoofddocent om de structuur van de instructeursopleidingen goed op te zetten en de inhoud te herzien. Dit heeft geleid tot een eenduidig opleidingsplan waarbij de praktijkvakken ‘trainen van een paard’ en ‘lesgeven’, weer meer aandacht hebben gekregen. Het springen werd weer teruggebracht als verplicht onderdeel in de aspirant en basissportopleiding van de instructeurs, specialisatie is pas mogelijk vanaf niveau wedstrijdsport. Daarmee wordt een brede en gedegen basis gelegd voor alle toekomstige instructeurs.  

Schreuder kijkt tevreden terug op de afgelopen jaren. “Mijn opdracht was om een opleidingsstructuur vorm te geven waarmee we goede instructeurs afleveren. Het hele scala van didactiek, rijtechniek tot en met benodigde paardenkennis is onder handen genomen en heeft een plek in het curriculum gekregen. De opleiding staat nu en daarmee is het tijd om het stokje over te geven. Gert Naber zal als manager van de KNHS Academy de kar verder gaan trekken.”
Hippisch onderwijs zit in het DNA van Schreuder en ze blijft dan ook zeker actief. “Ik ben ook werkzaam voor een hippische opleiding in Limburg en het trainen van ruiter en paard vind ik geweldig. Dat blijf ik dan ook graag doen en ik ben altijd beschikbaar voor het geven van adviezen aan de KNHS”, laat Marion Schreuder verder weten.

Gert Naber, Teammanager van de KNHS-Academy, is blij dat de KNHS gebruik heeft kunnen maken van de expertise van Marion. “Marion heeft met haar enthousiasme en haar allround kennis van de paardensport de instructeursopleidingen een serieuze stap vooruit geholpen. Daar zijn we haar dankbaar voor. We wisten uiteraard dat hier een keer een einde aan zou komen. Maar we zullen Marion als docent of examinator nog zeker proberen in te zetten. Daarnaast zal ze ook de KNHS College Tours blijven presenteren.”

In 2021 zijn ruim 300 nieuwe cursisten gestart aan de opleiding aspirant instructeur en ruim 40 cursisten aan de opleiding tot instructeur basissport.

Foto: Sushilla 

Ander Nieuws

  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
  • KNHS Springabonnement positief ontvangen
    KNHS Springabonnement positief ontvangen
  • Prachtige finale van de BR® Springcompetitie 2023!
    Prachtige finale van de BR® Springcompetitie 2023!