­ Meld je aan voor het sporttraject van de opleiding Aspirant Instructeur Allround - KNHS

Meld je aan voor het sporttraject van de opleiding Aspirant Instructeur Allround

Geplaatst op 15 juli 2021

Rijd je op minimaal Z -niveau met een paard, geef je ook wel eens les en vind je het leuk om anderen te leren dressuurrijden en springen? Dan is dit je kans om in korte tijd je diploma Aspirant Instructeur Allround te halen!

In november start de KNHS een sporttraject Aspirant Instructeur Allround in Exloo (Op de locatie van Hippisch Centrum Exloo) en in Pijnacker (op de locatie van Manege Het Blauw Gele Vendel). Dit is een verkort traject voor ruiters die in de sport op Z-niveau of hoger actief zijn/ hebben gepresteerd. Als je minimaal Z-geklasseerd bij de paarden bent in dressuur (Z1+1), springen (Z+1) of eventing (Z+1), kun je je aanmelden voor het Sporttraject Aspirant Instructeur Allround.  

De opleiding start in november en de examens vinden plaats in januari op de locatie waar je de opleiding volgt. Als sporter op dit niveau heb je vaak geen tijd om een volledige instructeursopleiding te volgen. Maar als je op hoger niveau in de sport actief bent en je ook nog wat les geeft, heb je zeker baat bij een erkend instructeursdiploma. Nu maar ook in de toekomst. De opleiding tot Aspirant Instructeur is bedoeld voor mensen die in de toekomst de instructeursopleiding willen volgen. Je leert lessen te begeleiden. Dit is de eerste stap op weg naar het instructeurschap. Je kunt na de opleiding uitgewerkte lessen geven op het niveau 'Brons'.

De opleiding zal grotendeels in zelfstudie gedaan worden waarbij met enkele webinars en een digitale leeromgeving ondersteuning wordt geboden. In totaal ben je 5 keer aanwezig op de locatie waarvan 2 dagen examendagen en 3 trainingsdagen. (Op maandag)

Bij voldoende deelname start het Sporttraject Aspirant Instructeur Allround in november in Exloo en in Pijnacker.

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-instructeursopleidingen Aspirant Instructeur Basissport

Klik op de plaatsnaam om je direct in te schrijven voor het nieuwe Sporttraject Aspirant Instructeur in Exloo of Pijnacker.

Heb je verder nog vragen? Neem contact met ons op via academy@knhs.nl.

Categorie: Sporttraject, Aspirant Instructeur Allround, knhs academy, instructeur, knhs opleidingen

Ander Nieuws

  • KNHS Ledendag op het NK-dressuur 2023
    KNHS Ledendag op het NK-dressuur 2023
  • KNHS in gesprek met minister Adema over transport van paarden tijdens warme dagen
    KNHS in gesprek met minister Adema over transport van paarden tijdens warme dagen
  • Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
    Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders