­ Military Boekelo: Tim Lips op voorlopige tweede plaats - KNHS

Military Boekelo: Tim Lips op voorlopige tweede plaats

Geplaatst op 07 oktober 2021 in Eventing

De eventingruiters van TeamNL zijn goed van start gegaan in de 50e editie van Military Boekelo-Enschede. Na de eerste dressuurdag, waarop alle teamruiters hun proef reden, staat Nederland op de vijfde plek in het tussenklassement van de FEI Nations Cup. In het individuele klassement heeft Tim Lips goede zaken gedaan door met een score van ruim 75% op de tweede plaats te eindigen.

Mist
Sanne de Jong was door Bondscoach Andrew Heffernan aangewezen om als eerste ruiter voor Nederland haar dressuurproef te rijden. In een mistige piste reed Sanne de Jong met haar schimmelmerrie Enjoy een solide proef. De combinatie scoorde alleen een onvoldoende bij de eerste galopwissel toen Enjoy iets te enthousiast op de hulp van Sanne reageerde. Met een score van 33,1 strafpunten (66,88%) staat de amazone uit Aalsmeer op de 21e plek in het tussenklassement. In de tussenstand van het Nederlands Kampioenschap neemt ze de 2e plaats in.

Laatste lijn
Het was nog steeds mistig toen Merel Blom en Crossborder Radar Love N.O.P. (v. Diarado) aan hun proef begonnen. De achtjarige ruin liep een nette proef, maar verloor de nodige punten op de eerste en laatste lijn. De score van 34,6 strafpunten bleek aan het eind van de dag het schrapresultaat van het Nederlandse team. Merel staat na het eerste onderdeel op de 24e plaats van het tussenklassement.

Mooi debuut
Het internationale debuut van Tim Lips en de ervaren Lady Chin van ’t Moerven Z (v. Lord Chin) pakte goed uit. Met een gedurfde foutloze proef wist Tim Lips indruk te maken op de drie juryleden. Een score van 24,5 strafpunten (75,49%) hield Tim lang aan de leiding van het internationale klassement. Alleen de Duitse Sophie Leube reed haar paard naar een beter resultaat en gaat daarmee aan de leiding. In de strijd om de nationale titel heeft Tim Lips de leiding genomen.

Stilvallen
Als laatste Nederlandse ruiter was het de beurt aan Jordy Wilken en zijn Curacao (v. Ramiro B). Na een voortvarende start viel de 14-jarige grote bruine ruin twee keer stil in het stapgedeelte. Met 33,2 strafpunten staat Jordy net één plekje achter teamgenote Sanne de Jong in zowel de internationale ranking als in de strijd om de nationale titel.

Middenmoot
In de Nations Cup Finale staat het Nederlandse team op de vijfde plaats, nipt achter Frankrijk. Het klassement wordt aangevoerd door Groot-Brittannië, gevolgd door de Verenigde Staten en Duitsland.

Programma
Vrijdag maken de individuele starters hun opwachting in de dressuurpiste op het fraaie hoofdterrein. Zaterdag volgt de cross met een lengte van ca. 5.800 meter, waarin 29 indrukwekkende hindernissen zijn opgenomen. Het programma op zondag begint met de tweede veterinaire keuring, waarna het afsluitende springparcours van start gaat.

Vrijdag 8 oktober
12:00 uur Thierry van Reine – ACSI Harry Belafonte (v. Heraldik xx)
12:42 uur Willemina van de Goes-Petter – Ekino (v. Carthino Z)
14:28 uur Laura Hoogeveen – Wicro Quibus (v. Quasimodo Z)
15:03 uur Merel Blom – Ceda N.O.P. (v. Aragorn)

Zaterdag 9 oktober 10:00 uur (ovb) - cross country
Zondag 10 oktober 09:00 uur - tweede veterinaire keuring
10:30 uur - afsluitende springen
16:00 uur - prijsuitreiking

Wedstrijd volgen
De wedstrijd is online te volgen via:
ClipMyHorse/FEI.TV
Livestream RTV Oost

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op: www.military-boekelo.nl
Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Tim Lips met Lady Chin van ’t Moerven Z Foto Ashley Claus

Ander Nieuws

  • NK Eventing Jeugd tijdens Maarsbergen Horse Trials
    NK Eventing Jeugd tijdens Maarsbergen Horse Trials
  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  • Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
    Belangrijkste paardensportevenementen in 2023