­ Mooie scores tijdens tweede regiofinales Harry’s Horse Zitcompetitie - KNHS

Mooie scores tijdens tweede regiofinales Harry’s Horse Zitcompetitie

Geplaatst op 12 oktober 2021 in Dressuur & Para

Op zondag 10 oktober werden opnieuw twee regiofinales verreden van de Harry’s Horse Zitcompetitie 2021. De deelnemende manegeruiters waren dit weekend afgereisd naar Manege de Lourenshoeve in Den Ham en Manege Oostmoer in Stad aan ’t Haringvliet om daar hun beste beentje voor te zetten.

Het werd een spannende strijd op de twee regiofinales met uitslagen die zeer dicht bij elkaar lagen. De deelnemers werden door de juryleden beoordeeld op hun balans, houding, beenligging, handhouding en natuurlijk op een onafhankelijke zit. Dit alles op een aangewezen manegepaard waar ze nog niet eerder op hebben gereden. In vier verschillende categorieën werd gestreden om de punten. Met name op de regiofinale in Den Ham werden door de deelnemende manegeruiters hoge scores genoteerd, met een mooie topscore van Ting-Ting Stemerding van De Meiden van Haarman in categorie 4. De tien beste ruiters per categorie hebben een kwalificatie voor de kwartfinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie op 21 november te pakken.

Bestzittend Ruitersportcentrum

Naast de individuele strijd wordt er iedere regiofinale ook gestreden om de titel Bestzittend Ruitersportcentrum. In Stad aan ’t Haringvliet reden de ruiters van Manege De Arckelhoeve uit Poeldijk de meeste punten bij elkaar en eindigden met een score van 933,75 bovenaan. In Den Ham was er geen twijfel over mogelijk en ging Manege De Meiden van Haarman met de winst naar huis met een puntentotaal van 1017,50. Alle vier de categorieën op de regiofinale in Den Ham werden gewonnen door een manegeruiter van De Meiden van Haarman. Een prachtige prestatie van de manege uit Laren waardoor ze zich met recht het Bestzittende Ruitersportcentrum mogen noemen.
Na afloop van de wedstrijd kregen alle winnende ruiters een welverdiende medaille met certificaat als bewijs van hun prestatie.

De volgende twee regiofinales worden verreden op 31 oktober bij HC de Delft in Assendelft en bij HC Bodegraven in Bodegraven. Dan zal ook duidelijk worden wie zich hebben gekwalificeerd voor de kwartfinales van 21 november in Zwolle en Tilburg.

Kijk hier voor meer informatie over de Harry’s Horse Zitcompetitie. De complete uitslagen van alle Regiofinales zijn hier ook terug te vinden.

Hieronder de foto's van de winnaars van de regiofinale in Stad aan 't Haringvliet:

Hieronder enkele foto's van de gelukkige winnaars van de regiofinale in Den Ham: 

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
    Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
  • Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend
    Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend