­ Nederlands eventingteam tweede in 4* Nations Cup Le Pin au Haras - KNHS

Nederlands eventingteam tweede in 4* Nations Cup Le Pin au Haras

Geplaatst op 15 augustus 2021 in Eventing

Het Nederlands eventingteam heeft een fraaie tweede plaats behaald in de 4* Nations Cup in het Franse Le Pin au Haras. Het jeugdige team bestaande uit Laura Hoogeveen (Weert) met Wicro Quibus, Sanne de Jong (Aalsmeer) met Enjoy, Aliene Ruyter (Opheusden) met Bomba en Jordy Wilken (Olst) met Burry Spirit moesten alleen gastland Frankrijk voor laten gaan. De Zweden werden op ruime afstand derde.

De vier generatiegenoten, die allemaal via Nederlandse junioren- en Young Riders teams doorgroeiden naar de senioren, reden een sterke wedstrijd. Na goede dressuur- en springproeven wisten de vier ook nog eens foutloos te crossen waarmee de tweede plaats in de Nations Cup met -113.1 veilig werd gesteld. De Fransen die met een sterk team aan de start kwamen, waren niet meer in te halen. Zij kwamen op een eindtotaal van -99.5. Zweden werd derde met -135.10. 

Bondscoach Andrew Heffernan over de cross: “Het was een pittige cross, nogal 'twisty and turning'. Het veroorzaakte meer problemen dan ik had verwacht. Het werd hierdoor een spannende wedstrijd. Maar onze ruiters reden heel verstandig en ze verdienden dan ook dit resultaat.”

De bondscoach was tevreden: “Ik wist niet wat ik moest verwachten. We waren met een vrij onervaren team hier. Maar ze werkten als team goed samen en ze verdienden dit resultaat. Ik wist dat we hier een competitief team hadden als de paarden zo goed zouden gaan als ze kunnen. En dat hebben ze allemaal heel goed gedaan! Ik was blij met Sanne’s rit. Ze is duidelijk gegroeid het afgelopen half jaar, het paard zag er goed uit. Maar de anderen hebben ook heel goed gereden. Ik ben heel tevreden!”

“Dit is een mooie start richting het EK”, vervolgt Heffernan. “Er is altijd veel druk door kwalificaties, we kunnen het kampioenschap gebruiken om tot een beter team te komen voor het wereldkampioenschap volgend jaar in Pratoni en de Spelen in Parijs in 2024.”

Beste Nederlandse in het individuele klassement was Laura Hoogeveen die met Wicro Quibus (v. Quasimodo Z) op de zesde plaats eindigde. Sanne de Jong werd met Enjoy (v. Cartano) dertiende.

Uitslag Nations Cup:
1. Frankrijk – 99.5
2. Nederland – 113.10
3. Zweden – 135.10

Individuele klassement CCIO4*:
1. Gwendolen Fer (FRA) - Traumprinz, 27.3
2. Tim Price (NZL) - Happy Boy, 28.0
3. Josephine Schnaufer-Völkel (DUI) - Pasadena 217, 28.4
6. Laura Hoogeveen (Weert) - Wicro Quibus, 33.1
13. Sanne de Jong (Aalsmeer) – Enjoy, 36.0
25. Jordy Wilken (Olst) – Curacao, 42.50
29. Aliene Ruyter (Opheusden) – Bomba, 44.0
40. Jordy Wilken (Olst) - Burry Spirit, 55.7
50. Roxana Graman (Slagharen) – Forever, 78.10

Klik hier voor de uitslagen.

Ander Nieuws

  • NK Eventing Jeugd tijdens Maarsbergen Horse Trials
    NK Eventing Jeugd tijdens Maarsbergen Horse Trials
  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  • Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
    Belangrijkste paardensportevenementen in 2023