­ Nederlandse successen bij CDI Exloo - KNHS

Nederlandse successen bij CDI Exloo

Geplaatst op 24 oktober 2021 in Dressuur & Para

Bij het CDI Exloo was het veelal het Wilhelmus dat klonk tijdens de prijsuitreikingen. In de zware tour wonnen Tommie Visser, Patrick van der Meer en Marieke van der Putten. Bij de jeugd waren het de gevestigde namen die bovenaan stonden: Marten Luiten, Daphne van Peperstraten en Evi van Rooij.

Tommie Visser won op vrijdag de Grand Prix met Genesis Begijnhoeve met een score van 72.196%. Ook de volgende drie geplaatsten kwam boven de 70 procent uit. Marieke van der Putten met Torveslettens Titanium (70.543%), Patrick van der Meer en Chinook (70.500%) en Charlotte Fry en de hengst Everdale (70.435%).
Op zaterdag won Marieke van der Putten de Grand Prix Special met haar Totilas-nakomeling. Met een percentage van 71.575 bleven ze Patrick van der Meer en Sephora S bijna twee procent voor.
In de Kür op Muziek ging de overwinning naar Patrick van der Meer met Chinook en Tommie Visser op de tweede plaats.

Marten Luiten en Daphne van Peperstraten wisten beiden een proef te winnen bij de Young Riders. Marten was de beste in de Kür op Muziek met zijn nieuwe troef Tailormade Zofie. Daphne won de individuele test met Greenpoint’s Hotmail V.
In de Kür op Muziek bij de junioren kleurde het podium helemaal oranje. Evi van Rooij overtuigde de juryleden het meest met Don Tango B, Lara van Nek reed Fariska naar de tweede plaats en Micky Schelstraete pakte het brons met Gregwaard. Evi was eerder in het weekend ook al de beste in de team en de individuele test met Lara van Nek op de tweede plaats.

Lotte van Herik was de enige Nederlandse deelnemer in de U-25 rubrieken. Met de overwinning in de Kur op Muziek en twee tweede plaatsen met haar routinier Winner reed ze zich in de kijker.

Klik hier voor alle resultaten van CDI Exloo

Foto: Marieke van der Putten en Torveslettens Titanium (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
  • Sanne Voets op shortlist voor verkiezing Paralympische sporter van het Jaar
    Sanne Voets op shortlist voor verkiezing Paralympische sporter van het Jaar
  • Thamar Zweistra zesde in wereldbekerwedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra zesde in wereldbekerwedstrijd Madrid