­ Niels Tacken rijgt topresultaten aaneen in de Peelbergen - KNHS

Niels Tacken rijgt topresultaten aaneen in de Peelbergen

Geplaatst op 25 juli 2021 in Springen

"Dat had ik niet verwacht", reageert Niels Tacken na zijn overwinning in de Medium Tour finale in Kronenberg met Cordis Totalis Z (v. Comilfo Plus Z). De Limburger piekte vervolgens een dag later nogmaals. Met Alexia Z (v. Andiamo) zette de ruiter uit Meterik het beste Nederlandse resultaat neer in de twee-ster Grote Prijs.

In de basisomloop van de Medium Tour finale over 1.40/1.45m op vrijdag kwamen zes van de 46 combinaties retour in de barrage. Niels Tacken was als tweede aan de beurt en wist de zevenmijlspassen van zijn pas achtjarige Cordis Totalis Z in zijn voordeel te laten werken. Onder het toeziend oog van de fokker van zijn paard doorkruiste hij de finishlijn in 43,48 seconden.

1.80m hoog
“Ik had het geluk dat de laatste twee lijnen wat langer waren en we goed snelheid konden maken. Dit paard meet al gauw 1.80m hoog en is daarmee niet precies de snelste. Nu kon ik goed gebruik maken van zijn grote galop”, aldus de winnaar die de grote ruin al sinds zijn vierde onder het zadel heeft.

Relatief onervaren
Tacken won niet alleen de proef, maar ook een Longines horloge aangeboden door de rubrieksponsor. “Ik had niet verwacht dat we zouden winnen omdat dit paard pas voor de tweede keer internationaal 1.45m loopt. Hij is ondanks zijn formaat wel aardig flexibel en hij heeft veel kwaliteit, maar het moet in een barrage allemaal maar net meezitten.”

Beste Nederlander
Tacken besloot zijn weekend met nog meer succes. In de Grote Prijs nam hij het in de barrage op tegen 10 concullega's. Met de dertienjarige Alexia Z gaf Tacken van de drie Nederlandse combinaties in de barrage het beste optreden. Met ingecalculeerd risico snelde het duo naar een finishtijd die slechts 0,30 van een seconde meer telde als die van de Deense nummer twee, Tina Lund.

Meer dan tevreden
“Ik denk dat dit het beste was wat erin zat vandaag”, lacht Tacken, die naast Lund ook Fransman en snelheidsduivel Guillaiume Foutrier voor moest laten gaan. “Ik heb een bijzonder goed weekend gehad hier en Alexia sprong super, dus ik ben niets meer dan tevreden.”

Klik hier voor de uitslagen van de Medium Tour finale.
Klik hier voor de uitslagen van de Grote Prijs.

Bron en foto Peelbergen Equestrian Centre.

Ander Nieuws

  • Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
    Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
  • CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
    CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd