­ NK Dressuur 2021 naar andere datum - KNHS

NK Dressuur 2021 naar andere datum

Geplaatst op 30 maart 2021 in Dressuur & Para

Het Nederlands kampioenschap Dressuur 2021 is twee weken verschoven op de wedstrijdkalender. Dit sportieve spektakel staat nu van 3 tot en met 6 juni op de agenda en wordt verreden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Het NK is een uiterst belangrijke wedstrijd voor de senioren van TeamNL- en paradressuurruiters in dit olympische jaar.

Tijdens het NK zal er gestreden worden om de titel Nederlands kampioen in de Zware Tour (senioren), U25, Young Riders, Junioren, Children en Paradressuur. Daarnaast staan ook de KNHS kampioenschappen voor het ZZ-Zwaar en de Lichte tour op het programma.

Oorspronkelijk stond het NK dressuur gepland in het weekend van 21-23 mei. Door de titelstrijd twee weken te verplaatsen hoopt de organisatie meer ruimte te krijgen om publiek live mee te laten genieten. Tot het verplaatsen van het kampioenschap is besloten in goed overleg met de verschillende bondscoaches.

In 2020 was het NK Dressuur, tussen de verschillende coronapieken door, het eerste en tevens laatste paardensport evenement met publiek. Dit jaar zal de organisatie er wederom alles aan doen om zoveel mogelijk mensen in het stadion te kunnen ontvangen. Net als de afgelopen jaren is de organisatie van het NK in vertrouwde handen van V2 facility en zij kijken uit naar het dressuurfeest in Ermelo: “Hoewel er nog veel onzeker is, kijken we positief uit naar deze komende titelstrijd. Het wordt weer langer licht en mooier weer en met een beetje geluk mogen tegen die tijd de terrassen weer open. Natuurlijk zal ook dit jaar moeten worden voldaan aan verschillende strenge Corona maatregelen. Een gezondheidscheck, 1.5 meter afstand, voldoende desinfectie gel en nog wat andere zaken zullen er zeker bij horen, maar dat is allemaal te regelen. Als we begin juni een NK Dressuur willen verrijden, dan moeten de voorbereidingen nu beginnen anders zijn we te laat. We gaan dan ook hard aan de slag.”

Iris Boelhouwer, technisch directeur van de KNHS, verheugt zich ook op een mooi kampioenschap. “Een NK is natuurlijk altijd iets om naar uit te kijken en zeker in deze moeilijke tijden zijn dit lichtpunten. Op een Nederlands kampioenschap dressuur, zien we de nationale top – en daarmee de wereldtop – aan het werk, dat is toch geweldig. Na alle coronamaatregelen en de nare gevolgen van de rhinopneumonie uitbraak, kunnen we positieve berichten goed gebruiken. Ik hoop met heel mijn hart dat we in juni met zijn allen een geweldig NK neer kunnen zetten.”

 

Het programma van het NK Dressuur 2021 is nog niet helemaal bekend, maar zal vergelijkbaar zijn met dat van 2020. Spoedig zal er een update volgen over het programma en de selectiecriteria.

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid