­ Online College Tour Werken aan de hand met Bastiaan de Recht - KNHS

Online College Tour Werken aan de hand met Bastiaan de Recht

Geplaatst op 11 februari 2021 in Dressuur & Para

Door de invoering van de avondklok wordt de KNHS College Tour met Grand-Prix ruiter en Maestro in de klassieke rijkunst Bastiaan de Recht verplaatst naar zondagmiddag 28 februari. Werken aan de hand kan als zeer nuttige aanvulling gebruikt worden op het trainen onder het zadel en is een vorm van dressuur, waarbij dezelfde principes en rijtechnische aspecten gelden als onder het zadel.

Op 28 februari gaat Bastiaan eerst met een eigen paard laten zien wat werken aan de hand inhoudt. Wat je er mee kan doen in de basisafrichting en in de hogere dressuur en hoe je er zelf een begin mee kan maken. Met een gastruiter wordt op basisniveau gewerkt aan de hand en uitgelegd waar je op let als je thuis traint. Er wordt aandacht besteed aan de volgende aspecten:

 • Optoming
 • Houding, lopen en hulpen van de trainer
 • Aanleuning en nageeflijkheid
 • Lengtebuiging en laterale buiging
 • Halthouden, voorwaarts en achterwaarts
 • Zijgangen
 • Piaffe en passage

In het tweede deel van de middag werkt Bastiaan met een aantal gastruiters aan piaffe en passage. Hoe wordt de link van werk aan de hand naar het rijden gemaakt? De ruiter neemt het meeste over en de trainer van de grond geeft aanwijzingen. Bastiaan legt uit hoe op die manier de zwaardere oefeningen voor een paard makkelijker worden om te begrijpen en uit te voeren. Paarden leren vanuit positieve bekrachtiging wat ze moeten doen waardoor piaffe en passage met veel minder stress aangeleerd kan worden.

Heeft een paard veel moeite met iets of snel stress? Dan kan het een wijze keuze zijn om het eerst vanaf de grond aan te leren. Wanneer een paard het fysiek kan uitvoeren en mentaal begrijpt, wat wij van hem willen, dan kan er met plezier getraind worden.

Bastiaan de Recht
Bastiaan heeft tijdens zijn opleiding tot Maestro en in zijn carrière als (revalidatie) trainer, instructeur, docent en sportruiter gespecialiseerd in het werken aan de hand met paarden. Hij heeft een stijl en technieken ontwikkeld die leiden tot een betere link tussen werk aan de hand en rijden. Niet elk paard heeft werk aan de hand nodig in de africhting, wel zal elk paard er baat bij hebben.

Informatie
Datum: Zondagmiddag 28 februari 2021
Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo. Let op! De middag volgen doe je thuis via livestream.
Tijd: 14:00 – 16:00 uur
Entree: € 20,- voor leden en voor niet-leden: € 30,-
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie (deze punten worden automatisch bijgeschreven).

Ben je verhinderd op 28 februari? Geen probleem, de opname van deze College Tour blijft beschikbaar. Kies een moment en tijd welke jou het beste uitkomt en kijk deze interessante College Tour gewoon thuis vanaf je eigen bank en eigen beeldscherm. Alle inschrijvingen voor de oorspronkelijke datum waarop deze College Tour gepland stond (10 februari) worden automatisch verplaatst naar 28 februari. Wil je je inschrijving annuleren? Stuur dan een e-mail naar academy@knhs.nl

Aanmelden

Inschrijven via Mijn KNHS

 

KNHS College Tour gemist? Kijk terug!
Heb je een KNHS College Tour gemist en wil je die graag terugkijken? Dat kan via Horseriding.Academy. 
Je vindt hier al de College Tour Springen met Albert Voorn en de College Tour Paardrijden met Ruitergevoel met Hester Bransen

 

Categorie: KNHS College Tour, Horseriding.Academy

Ander Nieuws

 • Robin Heiden en Evi van Rooij aan kop in derde KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup-wedstrijd
  Robin Heiden en Evi van Rooij aan kop in derde KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup-wedstrijd
 • Verslag dressuurforum 14 september 2021
  Verslag dressuurforum 14 september 2021
 • Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
  Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start