­ Online KNHS College Tour Johan Hamminga over opleiding van het dressuurpaard - KNHS

Online KNHS College Tour Johan Hamminga over opleiding van het dressuurpaard

Geplaatst op 19 april 2021

Vrijdagavond 23 april verzorgt toptrainer Johan Hamminga op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo een online College Tour over de opleiding van het dressuurpaard. Een unieke gelegenheid om de filosofie van het paardrijden op een andere manier te presenteren.

Hamminga heeft door zijn ervaring veel kennis en al vele instructeurs zeer succesvol opgeleid. Centraal staat tijdens zijn opleidingen het overdragen van kennis aan de hand van theorie. Als je weet wat er gebeurt door de invloed van een ruiter snap je ook waarom een paard reageert zoals hij reageert.

Tijdens de online College Tour wil Hamminga dit jaar zijn theorie delen met de kijkers thuis. Aan de hand van zijn theorie en twee jonge paarden in de baan geeft hij uitleg over het belang om het paard in evenwicht te laten lopen. De hals die als balanceerstok dient en het voorwaarts rijden komen uitvoerig aan bod. Vervolgens gaat Hamminga aan het werk met twee meer gevorderde combinaties. Hij gaat uitleggen dat controle over houding en tempo van groot belang zijn en het doel om het ondersteuningsvlak te verkleinen en de achterhand meer te laten ondertreden. De juiste aanspanning zorgt ervoor dat je de hoofd- halshouding kan bepalen en het tempo. Als laatste ruiter verschijnt Jennifer Sekreve in de baan met één van haar toppaarden.

Johan Hamminga
Johan Hamminga heeft zijn sporen verdiend binnen de hippische wereld. Naast zijn succesvolle trainings- en africhtingsstal is hij veelgevraagd instructeur. Johan heeft 30 jaar bij de KNHS gewerkt en in deze periode veel instructeurs succesvol opgeleid. Regelmatig zit hij in het juryhokje om combinaties te beoordelen tot en met Grand Prix niveau. Voor het KWPN beoordeelt hij de rijpaardhengsten in de dressuur richting.

23 april
Tijdens de online KNHS College Tour staat dit keer de filosofie centraal. Johan Hamminga legt de theorie uit en past deze direct toe op de combinaties  in de baan. Het belooft een leerzame avond te worden met veel nuttige adviezen. Ben je benieuwd? Volg dan deze KNHS College Tour en leer van deze vakman. Bestel je ticket via Mijn KNHS,.

Informatie
Datum: Vrijdagavond 23 april 2021
Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo. Let op! De avond volg je thuis via livestream.
Tijd: 19:00 - 21:00 uur
Tickets: € 20,- voor leden en voor niet-leden: € 30,-
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie (deze punten worden automatisch bijgeschreven).


Klik hier om je tickets te bestellen

Ben je verhinderd op 23 april? Geen probleem, de opname van deze College Tour blijft beschikbaar t/m 7 mei 2021. Kies een moment en tijd welke jou het beste uitkomt en kijk deze interessante College Tour gewoon thuis vanaf je eigen bank en eigen beeldscherm.

Categorie: KNHS College Tour

Ander Nieuws

  • Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
    Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
  • Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur
    Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur
  • Inschrijving KNHS Indoorkampioenschappen open vanaf 14 januari
    Inschrijving KNHS Indoorkampioenschappen open vanaf 14 januari