­ Online KNHS College Tour Johan Hamminga ‘Theorie en praktijk door de ogen van de meester’ - KNHS

Online KNHS College Tour Johan Hamminga ‘Theorie en praktijk door de ogen van de meester’

Geplaatst op 15 maart 2021 in Dressuur & Para

Vrijdagavond 23 april verzorgt toptrainer Johan Hamminga op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo een online College Tour over de opleiding van het dressuurpaard. Een unieke gelegenheid om de filosofie van het paardrijden op een andere manier te presenteren.

Hamminga zal deze avond de logica van het paardrijden uitleggen. Waarom het belangrijk is in de opleiding van het paard om reactie te krijgen op het been. Het belang van overgangen rijden, schakelen en wendingen rijden. Wat bedoelen wij met nageeflijkheid en met ‘hand eraan’. Johan Hamminga: “Een College Tour verzorgen zonder publiek in de hal, dat wordt erg wennen! Het is dit jaar allemaal anders, dus benut ik deze kans om meer aandacht te besteden aan de theorie. Wat willen wij met paardrijden bereiken. Waarom reageert een paard zoals hij reageert.

Aan de hand van theoretische afbeeldingen wil ik dieper ingaan op de materie en uiteindelijk de theorie toepassen op het paard in de baan.”

Johan Hamminga
Johan Hamminga heeft zijn sporen verdiend binnen de hippische wereld. Naast een succesvolle trainings- en africhtingsstal is hij veelgevraagd instructeur. Johan heeft 30 jaar bij de KNHS gewerkt en in deze periode veel instructeurs succesvol opgeleid. Regelmatig zit hij in het juryhokje om combinaties te beoordelen tot en met Grand Prix niveau. Voor het KWPN beoordeelt hij de rijpaardhengsten in de dressuur richting.

23 april
Tijdens de online KNHS College Tour staat dit keer de filosofie centraal. Johan zal de theorie uitleggen en direct toepassen op de combinatie die in de baan rijdt. Het belooft een leerzame avond te worden met veel nuttige adviezen. Ben je benieuwd? Bestel dan je ticket via Mijn KNHS, volg de College Tour en leer van deze vakman.

Informatie
Datum: Vrijdagavond 23 april 2021
Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo. Let op! De avond volg je thuis via livestream.
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Tickets: € 20,- voor leden en voor niet-leden: € 30,-

Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie (deze punten worden automatisch bijgeschreven). 

Inschrijven via Mijn KNHS


Ben je verhinderd op 23 april? Geen probleem, de opname van deze College Tour blijft twee weken beschikbaar. Kies een moment en tijd welke jou het beste uitkomt en kijk deze interessante College Tour gewoon thuis vanaf je eigen bank en eigen beeldscherm.   

KNHS College Tours terugkijken

Inmiddels zijn er een aantal online KNHS College Tours geweest. Vanwege de enthousiaste reacties hierop geven we je graag de mogelijkheid om deze College Tours terug te kijken via ons online platform Horseriding.Academy. 

Ben je lid van de KNHS, dan betaal je slechts €20,- in plaats van €30,-
Lees hier hoe je van de korting gebruik kunt maken.  

Je kunt de volgende KNHS College Tours terugkijken:

KNHS College Tour: Werken aan de hand met Bastiaan de Recht
KNHS College Tour: Zoektocht naar de eenvoud van de rijkunst met Albert Voorn
KNHS College Tour: Paardrijden met ruitergevoel door Hester Bransen
KNHS College Tour: Mennen met wereldkampioenen met Saskia Siebers en Rudolf Pestman

 

Categorie: KNHS College Tour

Ander Nieuws

  • Thamar Zweistra zesde in wereldbekerwedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra zesde in wereldbekerwedstrijd Madrid
  • Verslag dressuurforum 15 november 2021
    Verslag dressuurforum 15 november 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 november 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 november 2021