­ Online KNHS College Tour van 28 september: ‘Hoesten bij paarden’ - KNHS

Online KNHS College Tour van 28 september: ‘Hoesten bij paarden’

Geplaatst op 07 september 2021

De online KNHS College Tour van 28 september staat in het teken van ‘Hoesten bij paarden’. De gezondheid en prestatie van paarden hangt mede af van goed functioneren van de luchtwegen. Helaas zijn luchtwegproblemen een veelvoorkomende oorzaak van verminderd presteren. Symptomen van luchtwegproblemen zijn o.a. hoesten of snot uit de neus. Een gezond paard hoort niet te hoesten of te snotteren!

Gebeurt dit toch, dan kan astma de achterliggende oorzaak zijn. Een paard met astma heeft een voortdurende ontsteking van de luchtwegen vanwege een overgevoeligheid voor iets in de omgeving. Stof speelt vaak een rol in het ontstaan en onderhoud van deze ontsteking.

Op deze avond zullen alle ins and outs en nieuwste informatie worden gedeeld over astma bij paarden door Esmee Smiet, paardendierenarts en Europees Specialist Interne Geneeskunde van het Paard.

Datum: 28 september 2021
Locatie: Online
Tijd: 19:00 uur – 20:30 uur
Tickets: € 15,- voor leden en voor niet-leden: € 20,- (voor €25,75 ben je een heel jaar lang lid van de KNHS. Klik hier om lid te worden.)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie (deze punten worden automatisch bijgeschreven). Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie (deze punten worden automatisch bijgeschreven). 

Inschrijven

 

Deze avond wordt mogelijk gemaakt door onze partner in Paardenwelzijn Boehringer Ingelheim Animal Health.

Categorie: KNHS College Tour

Ander Nieuws

  • Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!
    Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!
  • Geslaagd Wedstrijd Organisatie Café in Limburg
    Geslaagd Wedstrijd Organisatie Café in Limburg
  • KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
    KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’