­ Online KNHS College Tour Willem Greve: Deskundig opleiden van springpaarden - KNHS

Online KNHS College Tour Willem Greve: Deskundig opleiden van springpaarden

Geplaatst op 18 februari 2021 in Springen

Vrijdagavond 5 maart komt internationaal springruiter en trainer Willem Greve naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo voor een online KNHS College Tour. Thema van de avond is ‘Deskundig opleiden van springpaarden’. Greve, bekend om zijn grote vakmanschap, heeft al veel jonge talenten opgeleid, fantastische prestaties behaald op elk niveau en maakt met Zypria S N.O.P. deel uit van het Olympisch kader springen.

Bij de opleiding van paarden staat een goede basis centraal. Greve zegt: “Ons doel is een goede africhting van het paard voor de sport of de handel. Of het nu gaat om een jong talentvol paard of een paard getraind tot op het allerhoogste niveau. Een ruiter moet erop stappen en er mee weg kunnen rijden. Belangrijk is dus een goede basis leggen en daarna finetunen. Dat is waar ik met mijn team voor sta en iedere dag aan werk”.

Vrijdagavond 5 maart
Op 5 maart gaat Willem met diverse combinaties aan het werk. Centraal staat de goede africhting waarbij het paard fijn aan de hulpen is, makkelijk kan schakelen en de ruiter controle heeft. Uiteraard zijn er tijdens de livestream voldoende mogelijkheden om via WhatsApp vragen aan Willem te stellen.

Willem Greve
Al vanaf zijn jeugd is Willem Greve bezeten van paarden. Hij reed bij de Pony's, Junioren en Young Riders maar liefst 10 Europese Kampioenschappen met zeven verschillende pony's en paarden. In 1993 won hij de Twente Cup bij de pony's en in 1994 werd hij Nederlands rijstijlkampioen. In zijn Junioren- en Young Riderstijd won hij met het team twee zilveren en één bronzen medaille, individueel werd hij vijfde en zevende op Europese Kampioenschappen. Op Nederlandse Kampioenschappen werd 3 maal zilver en 1 maal goud (2001) behaald bij de jeugd. In 2003 werd Willem Rabo Talent van het jaar. Met het paard Zypria S N.O.P. is hij opgenomen in het Nederlands Olympisch kader springen.

Willem koos na het afronden van de HAVO voor zijn carrière in de paarden. 2,5 jaar heeft hij bij Henk Nooren gereden waar hij enorm veel leerde, niet alleen paardrijden, maar ook hoe de handel werkt en hoe talenten te herkennen zijn. Ook bij Jeroen Dubbeldam heeft hij veel geleerd. Naast het opleiden van paarden heeft Willem geleerd zichzelf te trainen en zijn concoursen bewust te plannen. Inmiddels heeft hij zijn grote droom kunnen realiseren. Een prachtig hippisch complex in Markelo voor het opleiden van jonge paarden, het bedrijven van topsport en de handel in sportpaarden.

Informatie
Datum: Vrijdagavond 5 maart 2021
Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo. Let op! De avond volgen doe je thuis via livestream.
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Entree: € 20,- voor leden en voor niet-leden: € 30,-
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie (deze punten worden automatisch bijgeschreven).

Ben je verhinderd op 5 maart? Geen probleem, de opname van deze College Tour blijft beschikbaar. Kies een moment en tijd welke jou het beste uitkomt en kijk deze interessante College Tour gewoon thuis vanaf je eigen bank en eigen beeldscherm.


Inschrijven via Mijn KNHS

 

Meer online KNHS College Tours

28 februari Werken aan de hand met Bastiaan de Recht
Zondagmiddag 28 februari komt Grand-Prix ruiter en Maestro in de klassieke rijkunst Bastiaan de Recht naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo om een online College Tour te verzorgen. Werken aan de hand kan als zeer nuttige aanvulling gebruikt worden op het trainen onder het zadel en is een vorm van dressuur, waarbij dezelfde principes en rijtechnische aspecten gelden als onder het zadel.

 

Inschrijven via Mijn KNHS

 

KNHS College Tour gemist? Kijk terug!
Heb je een KNHS College Tour gemist en wil je die graag terugkijken? Dat kan via Horseriding.Academy. 
Je vindt hier al de College Tour Springen met Albert Voorn en de College Tour Paardrijden met Ruitergevoel met Hester Bransen

Categorie: KNHS College Tour, Horseriding.Academy

Ander Nieuws

  • Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
    Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
  • CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
    CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd