­ Opnieuw O-status voor Driving Valkenswaard International - KNHS

Opnieuw O-status voor Driving Valkenswaard International

Geplaatst op 23 februari 2021 in Mennen & para

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) heeft opnieuw de O-status voor twee jaar toegekend aan Driving Valkenswaard International (DVI). In 2021 en 2022 organiseert DVI deze prestigieuze landenwedstrijd voor vierspan paarden, waarvan er slechts één per land per jaar georganiseerd mag worden.

Nadat DVI in 2018 en 2019 de landenwedstrijd met succes vorm gaf, faciliteert de organisatie de komende twee jaar opnieuw deze bijzondere wedstrijd.
“Het is voor ons een fantastische kans om ons evenement naar een nóg hoger niveau te tillen,” vertelt voorzitter Ludo Hertroijs. “Driving Valkenswaard International kent dit jaar de vijfde editie. Een menwedstrijd met alle internationale topteams. De toevoeging van de landenwedstrijd maakt het plaatje compleet. Bovendien is het ook interessant voor de vierspanrijders. We stijgen nu naar een viersterren-status en dat levert extra punten op voor de Wereldbekerkwalificatie ranking. Maar buiten dat: het is voor ons een blijk van vertrouwen en waardering.”

KNHS-directeur Topsport Iris Boelhouwer voegt toe: “DVI heeft zich de laatste jaren bewezen als een zeer sterke organisatie met mooie ambities. De voorgaande edities van DVI waren zeer succesvol en wij zijn van mening dat de organisatie van de landenwedstrijd voor vierspannen past in hun en onze ambities.”

Top internationale mensport vertegenwoordigd
Tijdens Driving Valkenswaard International van 28 juli tot en met 1 augustus 2021 gaat de top van de internationale mensport (twee- en vierspannen) de strijd met elkaar aan in de onderdelen dressuur, marathon en vaardigheid. Naast de landenwedstrijd nemen de deelnemers het ook tegen elkaar op in het individuele klassement.

DVI is daarnaast één van de laatste belangrijke meetmomenten voor het EK vierspannen in Boedapest en het WK tweespannen in Kronenberg. Beide FEI kampioenschappen worden in de eerste helft van september gehouden.

Coronaproof
De organisatie houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauw in de gaten: “We hopen dat we publiek mogen verwelkomen, maar als de regels dat niet toelaten zullen wij er alles aan doen om de wedstrijd coronaproof doorgang te laten vinden zodat de menners en hun paarden in elk geval kunnen genieten van een prachtige wedstrijd,” besluit Ludo Hertroijs.

Ander Nieuws

  • IJsbrand Chardon tweede in Wereldbeker Stockholm
    IJsbrand Chardon tweede in Wereldbeker Stockholm
  • Vierspanrijders TeamNL verdienen opnieuw wereldbekerpunten
    Vierspanrijders TeamNL verdienen opnieuw wereldbekerpunten
  • Maximaal aantal WB-punten voor IJsbrand Chardon
    Maximaal aantal WB-punten voor IJsbrand Chardon