­ OS Tokio: Nederlandse eventingpaarden goed door keuring - KNHS

OS Tokio: Nederlandse eventingpaarden goed door keuring

Geplaatst op 29 juli 2021 in Eventing

Voor de twee TeamNL eventingruiters die in actie komen bij de Olympische Spelen is de wedstrijd nu ook echt begonnen. The Quizmaster van Merel Blom en Champ de Tailleur van Janneke Boonzaaijer presenteerden zich overtuigend tijdens de eerste veterinaire keuring.

De dressuur voor de eventers gaat van start op vrijdag 30 juli. Janneke Boonzaaijer (Renswoude) rijdt met Champ de Tailleur morgen, op de eerste dag van het eventing, haar dressuurproef. Ze start om 19.49 uur (12.49 uur Nederlandse tijd).


Merel Blom (Aalten) komt op dag twee (zaterdag) in actie met The Quizmaster. Zij begint om 8.48 uur en dat is om 1.48 uur Nederlandse tijd.

Bondscoach Andrew Heffernan en zijn ruiters hebben de cross al verkend en zijn positief gestemd. Heffernan vertelt er over: “Het is een zeer interessante cross. Ik vind dat de course designer echt geweldig werk gedaan heeft dat door de bouwers super is uitgevoerd. In de cross wordt mooi gevarieerd met de afstanden. Vaak zie je dat een course designer of veel lange afstanden of veel korte afstanden neerzet, hier is het zeer gevarieerd waardoor de ruiters beter moeten rijden. Ze moeten meer controle en balans hebben, het is daardoor meer een test van goed rijden. De paarden zien er goed uit en hebben goed gewerkt. Imke Schelekens-Bartels heeft Janneke geholpen met de dressuur en Jeroen Hulsman helpt Merel bij het dressuurwerk en het ziet er goed uit. We zijn positief en hebben er zin in.”  

Kijk hier voor de startlijst.

Lees hier meer over het eventing programma.

Foto's Arnd.nl 

Categorie: OSTokio2021, RoadToTokyo

Ander Nieuws

  • Groot-Brittannië oppermachtig op EK eventing
    Groot-Brittannië oppermachtig op EK eventing
  • EK eventing: foutloze cross voor Janneke Boonzaaijer
    EK eventing: foutloze cross voor Janneke Boonzaaijer
  • EK eventing: Merel Blom in top-10 na dressuur
    EK eventing: Merel Blom in top-10 na dressuur