­ OS Tokio: Net geen 80% voor Edward Gal en spectaculaire Total US - KNHS

OS Tokio: Net geen 80% voor Edward Gal en spectaculaire Total US

Geplaatst op 27 juli 2021 in Dressuur & Para

Met een weergaloze start van de proef kwamen TeamNL ruiter Edward Gal en Total US, een zoon van zijn kampioenshengst Totilas, tot 79,89%. Individueel werd Edward vijfde. Reden genoeg om blij terug te blikken op deze proef.

“Ik was heel blij met hoe het ging. Er waren wel wat kleine storingen, zoals het verkeerd aanspringen na de passage. Stukken was het zó goed. Ik kan merken dat Total US sterker wordt, het wordt vanzelfsprekender allemaal. Het vraagt nog tijd om het perfect te maken, maar ik heb ook nog even: Total US is pas negen jaar en dit is pas zijn vierde internationale wedstrijd. Het is een goede ervaring om hier te zijn.”

Mooi meegenomen
“Dit was pas de tweede Grand Prix Special in zijn leven. Het is heel wat om dat meteen op de Olympische Spelen te doen. De olympische arena is niet te vergelijken met het NK Dressuur. Hier is een tienminutenring en toen hij daar net gewend was, mochten we de baan in. Zonder publiek was wel heel fijn voor hem, dat werkt goed voor de rust en het vertrouwen. Voor mij was het mooi meegenomen, het enige positieve in deze coronatijd.”

Special op muziek
Het beviel de ruiter uit Oosterbeek goed om zelf muziek aan te mogen leveren voor de Grand Prix Special. “Joost Peters heeft de muziek gecomponeerd en hij heeft de Special van het NK gebruikt. Dan merk je toch dat hij nu alweer anders loopt. Ik liep wat achter op de muziek. Het is wel heel leuk om op die muziek te rijden, al heb ik er niet op gelet. In de kür let ik op de muziek, als ik dat in de Special zou doen, gaat het mis.”

Het is wat het is
Wat vindt Edward van deze vijfde plek in de landenwedstrijd? “Het komt op de vorm van de dag aan. Marlies heeft in het verleden hogere percentages gereden, ook Hans Peter had in Rotterdam een hogere scores. Brons of een vierde plek had net gekund. Het is wat het is, dit geeft wel hoop voor de toekomst. We hebben het als team super gedaan.”

Kijk hier voor de uitslag.

Mediaguide TeamNL ruiters OS Tokio

Foto's Arnd.nl

Categorie: OSTokio2021, RoadToTokyo

Ander Nieuws

  • Brandy Bos, Lara van Nek, Bridget Lock en Robin Dicker winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Lunteren
    Brandy Bos, Lara van Nek, Bridget Lock en Robin Dicker winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Lunteren
  • Verbeek, Kempenaars, Dicker en Van Norel winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Wezep
    Verbeek, Kempenaars, Dicker en Van Norel winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Wezep
  • Dinja van Liere titelwinnaar in NK vol verrassingen
    Dinja van Liere titelwinnaar in NK vol verrassingen