­ OS Tokio: Startlijst individuele kwalificatie springen bekend - KNHS

OS Tokio: Startlijst individuele kwalificatie springen bekend

Geplaatst op 02 augustus 2021 in Springen

Het eventingonderdeel van de Olympische Spelen zit erop. Vanaf morgen 12.00 uur Nederlandse tijd is het de beurt aan het derde een laatste hippische onderdeel in Tokio. Net zoals bij de dressuur en eventing zijn er aanpassingen in het format gedaan. Een van deze wijzigingen is dat er wordt gestart met het individuele kampioenschap.

Morgen om 12.00 uur start de eerste individuele kwalificatie. Dit is een proef volgens Tabel A, niet op tijd, (maar uiteraard wel met een maximaal toegestane tijd) zonder barrage. Dit parcours telt als kwalificatie voor de individuele finale van woensdag 4 augustus. De 30 hoogstgeplaatste combinaties mogen starten in de finale, waarin alle ruiters weer met een schone lei beginnen. Als er meer ruiters met hetzelfde aantal strafpunten op plaats 30 eindigen, dan is de tijd bepalend. Het finaleparcours (ook volgens een Tabel A) wordt bij een gelijk aantal strafpunten na de eerste omloop gevolgd door een barrage om de individuele medaillewinnaars te bepalen.

De springruiters die voor TeamNL aan de start komen zijn Maikel van der Vleuten (Someren) met zijn 11-jarige ruin Beauville Z (v.Bustique), Marc Houtzager (Rouveen) met de 13-jarige merrie Sterrehof’s Dante N.O.P. (v.Canturano) en Willem Greve (Markelo) met de 14-jarige merrie Zypria S N.O.P. (v.Canturo). Harrie Smolders (Lage Mierde) is als reserve meegereisd met Bingo du Parc (v.Mylord Carthago).

Nederland start aan het einde van de wedstrijd. Willem Greve is de eerste combinatie op plaats 52, gevolgd door Marc Houtzager als 61e combinatie en tot slot Maikel van der Vleuten als 68e. In totaal nemen 73 ruiters deel.

Bondscoach Rob Ehrens, Willem Greve en Harrie Smolders

Programma (Nederlandse tijden)
Dinsdag 3 augustus: Individuele kwalificatie 12:00 – 15:45 uur
Woensdag 4 augustus: Individuele finale 12:00 – 14:40 uur
Donderdag 5 augustus: Veterinaire keuring
Vrijdag 6 augustus: Kwalificatie landenwedstrijd 12:00 – 15:05 uur
Zaterdag 7 augustus: Finale landenwedstrijd 12:00 – 14:30 uur

Op dinsdag 3 augustus zendt de NOS het deel van de wedstrijd uit waarin de Nederlandse ruiters aan de start komen. Kijk hier voor de agenda van de NOS. Ook op de andere dagen is er, wel afhankelijk van de actualiteit, een stream via nos.nl. 

Klik hier voor de startlijst.

Foto's Arnd.nl

Ander Nieuws

  • Lotte van der Kaaij wint KNHS-Hartog Trophy in Oudkarspel
    Lotte van der Kaaij wint KNHS-Hartog Trophy in Oudkarspel
  • CSI Eindhoven in de startblokken!
    CSI Eindhoven in de startblokken!
  • Harrie Smolders en Monaco tweede in GCT GP Saint Tropez
    Harrie Smolders en Monaco tweede in GCT GP Saint Tropez