­ OS Tokio: TeamNL springteam loot laatste startpositie - KNHS

OS Tokio: TeamNL springteam loot laatste startpositie

Geplaatst op 05 augustus 2021 in Springen

Na het verpletterende resultaat van de individuele springfinale gisteren, waar het brons was voor TeamNL-ruiter Maikel van der Vleuten, staat morgen de kwalificatie van de landenwedstrijd op het programma.

Rob Ehrens en ‘zijn mannen’ lootten de laatste startpositie. Wie weet brengt deze laatste startpositie net zo veel geluk als de laatste startpositie van Maikel van der Vleuten gisteren in de barrage. De volgorde is als volgt: Willem Greve met Zypria S (19de), Marc Houtzager met Dante (38ste) en Maikel van der Vleuten met Beauville Z (57ste).

Alle teams beginnen weer met 0 strafpunten op de teller. De beste tien landenteams plaatsen zich voor de finale op zaterdag. De beste 10 teams (inclusief alle teams die op de 10e plaats eindigen) na de teamkwalificatie gaan door naar de teamfinale. In de kwalificatiewedstrijd (Tabel A, niet op tijd, zonder barrage) morgen, gaan 20 landenteams van start met elk drie ruiters. In de finale van zaterdag beginnen alle gekwalificeerde teams weer met een schone lei. De finale gaat over één parcours (Tabel A, niet op tijd). Er volgt een eventuele barrage om – in geval van een gelijk aantal strafpunten - de winnaars van de teammedailles vast te stellen. 

Alle TeamNL paarden kwamen vandaag ‘fit to compete’ uit de veterinaire keuring. De bondscoaches mogen op advies van de teamveterinair voor de kwalificatie van de landenwedstrijd een combinatie vervangen door de reserve-combinatie. Maar hiervan heeft Rob Ehrens geen gebruik gemaakt. Reserve Harrie Smolders mag zaterdag ook nog ingezet worden mocht een andere combinatie niet 100% fit zijn.

Programma (Nederlandse tijden)
Vrijdag 6 augustus: Kwalificatie landenwedstrijd 12:00 – 15:05 uur
Zaterdag 7 augustus: Finale landenwedstrijd 12:00 – 14:30 uur

Klik hier voor de startlijst.

Klik hier voor de startlijst per team.

Mediaguide TeamNL ruiters OS Tokio

Maikel van der Vleuten Foto Dirk Caremans Hippo Foto

Ander Nieuws

  • Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
    Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
  • Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
    Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023