­ OS Tokio: Van Baalen eindigt de Spelen met 71,20% en een lach - KNHS

OS Tokio: Van Baalen eindigt de Spelen met 71,20% en een lach

Geplaatst op 27 juli 2021 in Dressuur & Para

Marlies van Baalen kwam als eerste Nederlander van start in de Grand Prix Special, de proef waarin de teammedailles verdeeld worden. Met de door haar schoonouders gefokte Go Legend kwam van Baalen tot 71,20% en dat is voor deze tweevoudig olympiër reden genoeg om met een lach terug te blikken.

“Ik heb genoten van ons olympisch avontuur!”, lacht de TeamNl amazone in de persconferentie. “Het was voor Go Legend pas zijn vierde internationale wedstrijd. In de Grand Prix Special hadden we mooie stukken. Go Legend begon fris, maar naar het einde toe ontstonden er wat foutjes. Ik heb alles gegeven wat in mijn macht lag, net als Go Legend. Ik ben tevreden.”

Korter losgereden
“We hebben de Grand Prix goed geanalyseerd. Voor de Special hebben we wat korter losgereden om hem wat frisser voor te kunnen stellen. Voor de rest is het een ontwikkeling die Go Legend door moet maken, net als wij als combinatie samen zullen groeien. Het is fijn dat Go Legend van onszelf is en weer meer naar huis gaat.

Eerste reserve voor kür op muziek
In principe stoppen de Spelen hier voor de amazone uit Brakel, maar door een uitvaller is Van Baalen wel de eerste reserve voor de kür op muziek. “Ik had vooraf niet verwacht dat we zo ver zouden komen. Het is nu een kwestie van stand-by blijven, maar ik ga ervanuit dat ik met een goed gevoel op Tokio kan terugblikken.”

Zwaar seizoen
“Of ik er over drie jaar weer bij ben in Parijs? We kijken stap voor stap. Het was een zwaar seizoen, met een moeilijke voorbereiding, waarin er veel is gebeurd. Des te dankbaarder ben ik dat het gelukt is om hier te mogen rijden.” 

Kijk hier voor de (live-)scores.

Mediaguide TeamNL ruiters OS Tokio

Foto Dirk Caremans Hippofoto.be

Categorie: OSTokio2021, RoadToTokyo

Ander Nieuws

  • Brandy Bos, Lara van Nek, Bridget Lock en Robin Dicker winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Lunteren
    Brandy Bos, Lara van Nek, Bridget Lock en Robin Dicker winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Lunteren
  • Verbeek, Kempenaars, Dicker en Van Norel winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Wezep
    Verbeek, Kempenaars, Dicker en Van Norel winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Wezep
  • Dinja van Liere titelwinnaar in NK vol verrassingen
    Dinja van Liere titelwinnaar in NK vol verrassingen