­ Paardeneigenaar Bennie Holtkamp overleden - KNHS

Paardeneigenaar Bennie Holtkamp overleden

Geplaatst op 24 september 2021 in Springen

We ontvingen het bericht dat Bennie Holtkamp is overleden. Holtkamp was liefhebber van de springsport en bekend als eigenaar van springpaarden. De bekendste paarden uit de stal van Holtkamp waren Egano van Jos Lansink en Olympisch kampioen De Sjiem van Jeroen Dubbeldam.

Bennie Holtkamp uit Enschede overleed op 76-jarige leeftijd. Holtkamp maakte eind vorige eeuw naam als eigenaar van topspringpaarden. Zo was hij samen met Hans Horn eigenaar van Egano waarmee Jos Lansink in 1992 de Grote Prijs van Aken won en met het Nederlands team goud veroverde bij de Olympische Spelen in Barcelona.

Misschien nog wel bekender werd de schimmel De Sjiem die Holtkamp als jong paard kocht. Met Jeroen Dubbeldam, die enkele jaren getrouwd was met Holtkamp’’s dochter Monique, vergaarde De Sjiem in 2000 eeuwige roem met de Olympische gouden medaille in Sydney. Net als Egano wist ook De Sjiem de Grote Prijs van Aken te winnen.

De Nederlandse springsport kon in die jaren floreren dankzij een eigenaar als Bennie Holtkamp. De KNHS wenst de nabestaanden van Holtkamp sterkte met het verlies.

Foto: Holtkamp met zijn toppaarden De Sjiem en Egano (www.arnd.nl)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF