­ ‘Paardsignalen’ leert mensen luisteren naar paarden - KNHS

‘Paardsignalen’ leert mensen luisteren naar paarden

Geplaatst op 22 juni 2021

In samenwerking met uitgeverij Roodbont introduceert de KNHS binnenkort de online cursus ‘Paardsignalen’ op buitenrijden.nl. Met deze nieuwe, interactieve cursus leer je de taal van je paard te verstaan. Je vormt een betere band met je paard. En je leert hoe je je paard het beste kunt verzorgen en trainen. Want een paard gaat beter functioneren en presteren als hij zich goed voelt.

Met hun gedrag vertellen paarden heel veel over hoe ze zich voelen. Op stal, in de wei, bij het rijden, steeds vertellen paarden ons wat. De cursus ‘Paardsignalen’ leert je kijken vanuit het perspectief van je paard. Je ziet wat nodig is om je paard te huisvesten, voeren, verzorgen en trainen op een manier die voor hem prettig is. 

Voor alle paardenmensen 
Paardenwelzijn staat voorop bij de KNHS. Omdat het essentieel is voor het paard, maar ook omdat je beter rijdt en ment met een paard dat zich goed voelt. Dat geldt voor recreatieve ruiters en menners, maar ook voor wie wil presteren met paarden. Daarom is de cursus ‘Paardsignalen’ leerzaam en een positieve prikkel voor alle paardenmensen. 

Veel video en praktijk 
De interactieve online cursus is heel wat meer dan een berg theorie. Met veel video en praktijkcases komt in zeven modules het hele communicatiespectrum aan de orde. In de stal, met het voeren, in de wei, bij de omgang en verzorging, bij de training: steeds weer zendt het paard signalen. Met de cursus ‘Paardsignalen’ leer jij de taal van je paard te verstaan. 

Vanaf wanneer?
Binnenkort vind je alle informatie over de online cursus 'Paardsignalen' op www.buitenrijden.nl

Ander Nieuws

  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  • NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
    NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
  • NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders
    NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders